Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρονιά ρεκόρ για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού αποδεικνύεται το 2022

Νέο ρεκόρ στη συνολική αξία εξαγωγών για το ελληνικό κρασί δείχνουν τα στοιχεία Νοεμβρίου 2022 της Eurostat.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό κρασί εμφανίζουν αύξηση 17% στην αξία και 6,5% στην ποσότητα εξαγωγών για το διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το 2022 αποτελεί χρονιά-ρεκόρ για τις εξαγωγές ελληνικού κρασιού, καθώς η συνολική αξία έως και το Νοέμβριο του 2022 έχει υπερβεί τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Τοπ-5 προορισμοί ως προς την αξία των εξαγωγών στο διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2022 είναι Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.