Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Barolo που κυκλοφόρησε στο la Place de Bordeaux

Ένα κρασί από έναν από τους πιο διάσημους αμπελώνες του Πιεμόντε θα γίνει το πρώτο Barolo cru, που θα πωλείται από το la Place de Bordeaux.

Το Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2018 θα κυκλοφορήσει και θα διανεμηθεί μέσω του ιστορικού δικτύου διανομέων του Μπορντό από τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με τον Chiarlo, το κρασί θα είναι διαθέσιμο για παγκόσμια διανομή μέσω οκτώ από τους αντιπάλους του Μπορντό (εξαιρουμένων των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Καναδά και της Νότιας Κορέας), με τη βοήθεια του Timothée Moreau του Bureau des Grands Vins. Οι διαπραγματευτές συνεργάζονται με το οινοποιείο με έδρα την Καλαμαντράνα για να εξασφαλίσουν ευρύτερη πρόσβαση στο εμβληματικό Barolo cru.

Ο οινοποιός του Michele Chiarlo, Alberto Chiarlo, δήλωσε περήφανος που ανακοίνωσε τη συνεργασία και είδε το Barolo Cerequio να κάθεται δίπλα στις πιο διάσημες ετικέτες στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που το Cerequio βρισκόταν ήδη σε 50 χώρες παγκοσμίως, μέσω της La Place de Bordeaux, η ομάδα θέλει να φέρει την παγκόσμια διανομή του Cerequio «σε ένα νέο επίπεδο».

«Τώρα είναι η ώρα να αναζητήσουμε την ακόμα πιο παγκόσμια και πιο λεπτή διανομή που μόνο η La Place μπορεί να μας προσφέρει», είπε. «Αυτό το επίτευγμα κατέστη δυνατό χάρη στη συνεχή δέσμευση της οικογένειάς μας στην επιδίωξη της ποιότητας και στην επιθυμία να δούμε τα κρασιά μας να διανέμονται παγκοσμίως με τρόπο απόλυτα συνεπή με τη φιλοσοφία μας: καλλιέργεια, οινοποίηση και φέρνοντας σε μια παγκόσμια αγορά τον καρπό των κορυφαίων τα τρομερά του Πιεμόντε».

Ο Chiarlo πρόσθεσε ότι η κίνηση ήταν μέρος μιας ευρύτερης αποστολής για να αναγνωριστεί παγκοσμίως το Cerequio, η οποία περιελάμβανε την ίδρυση του Palás Cerequio στο Langhe, ένα θέρετρο που είναι αφιερωμένο στο Barolo.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...