Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τα υποτιμημένα γαλλικά κρασιά έναντι των υπερεκτιμημένων

Η Γαλλία παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου, καθώς και μερικά από τα πιο υπερεκτιμημένα. Ωστόσο, η επιλογή του καλού κρασιού θα πρέπει να γίνεται με σύνεση.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Σίγουρα η Γαλλία μπορεί δικαιολογημένα να ισχυριστεί ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο, αλλά είναι επίσης υπεύθυνη για μερικά από τα πιο μέτρια και πολλά κρασιά που συναλλάσσονται με βάση τη φήμη τους. Μεταξύ αυτών θα συμπεριλάμβανα πολλά από τα μεγάλα κλασικά κλασικά από τη Βουργουνδία και το Μπορντό, ειδικά το Saint-Émilion, το Sancerre και τις μεγάλες μάρκες σαμπάνιας, για τις οποίες αναμφίβολα ένα έξτρα στην τιμή αποτελεί και το όνομα. Παρομοίως, το ροζέ της Προβηγκίας μπορεί να έχει τουλάχιστον 5 με 6 ευρώ το μπουκάλι περισσότερο από το γειτονικό Languedoc, μόνο και μόνο λόγω του τόπου παραγωγής του.

Από την πλευρά της πίστωσης, υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές και ποικίλες οινοπαραγωγικές περιοχές στη Γαλλία από την πολύ υποβαθμισμένη Αλσατία στα βορειοανατολικά μέχρι το Roussillon κάτω στο νότο, που θα μπορούσε κάλιστα κάποιος να δοκιμάσει και να μην βαρεθεί ποτέ. Και συχνά υπάρχουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τα μεγάλα ονόματα, όπως το beaujolais ή το ελκυστικό mâcon στη σημερινή επιλογή, αντί για μπορντό, ας πούμε, ή Bergerac αντί για μπορντό. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά μπορντό πολύ καλής αξίας όλων των χρωμάτων, καθώς και τα υπερτιμημένα πράγματα. Δοκιμάστε το εντελώς ξεχωριστό clairet στη σημερινή επιλογή, ένα βαθύ ροζέ από το οποίο πήρε το όνομά του το claret. Ο νότιος Ροδανός και το Languedoc προσφέρουν επίσης σταθερά καλή αξία, παρά την πρόκληση των ολοένα αυξανόμενων καλοκαιρινών θερμοκρασιών τους.

 

ΠΗΓΗ:theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.