Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Για το οινοποιείο Οίνοι Αδάμ τα λευκά κρασιά είναι λίγα και καλά και τα κόκκινα αλώβητα

∆έκα μέρες πιο αργά από το σύνηθες, και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου, ξεκίνησε φέτος ο τρύγος για το οινοποιείο Οίνοι Αδάμ, µε την ποσότητα να είναι λιγότερη κατά 30% αλλά το σταφύλι μετά και τη δεύτερη διαλογή να είναι σε πολύ καλό επίπεδο ζαχάρων και οξύτητας, χρώματος και ζωηράδας.

Στη Μαλαγουζιά η απώλεια ήταν µεγαλύτερη, ως πιο ευαίσθητη ποικιλία επηρεάστηκε πολύ από τις συνεχείς βροχοπτώσεις του Ιουνίου, µε αποτέλεσµα να τρυγηθεί η µισή ποσότητα. Στα κόκκινα η κατάσταση ήταν καλύτερη µε τις απώλειες να µην ξεπερνούν το 20%.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι άνθρωποι του οινοποιείου, φέτος στο σχεδιασµό ήταν να τρυγηθεί το Ασύρτικο, το οποίο φυτεύθηκε. πριν πέντε χρόνια και θα µπορούσε πλέον να δείξει πώς προσαρµόστηκε στα σχιστολιθικά εδάφη του αµπελώνα. Τελικά όµως δεν ήταν δυνατόν λόγω των φετινών κακών καιρικών συνθηκών, που κατέστησαν τον τρύγο του 2023 έναν από τους πιο δύσκολους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά το επισκέψιμο μπουτίκ οινοποιείο του κτήματος Οίνοι Αδάμ, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου που στέκει πάνω το χωριό Αδάμ,...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην κορυφή του λόφου που στέκει πάνω το χωριό Αδάμ, σε υψόμετρο περίπου 300 - 350 μέτρων από τη θάλασσα, με φόντο τον Χορτιάτη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...