Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα στο Thessaloniki Wine Show 30-31/3

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει για Πέμπτη φορά. Την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίο, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, από τις 12:00 το μεσημέρι ως 08:00 το βράδυ

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό!

Το THESSALONIKI WINE SHOW είναι ένα διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019 και φέτος έρχεται με ακόμη περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2025 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς,  να δοκιμάσεις μέχρι και 1400 ετικέτες κρασιών και πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες περιοχές του πλανήτη

 Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2025

. Best Of Aris Sklavenitis
Τα 30 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025 -Ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς  της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 30 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο

. Alternative Wines Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

. Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 15 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, όλα διαφορετικά μεταξύ τους

Get ready for the SHOW!

Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€|

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Διεθνές Συνέδριο Οινοτουρισμού (IWINETC) επιβεβαίωσε ότι η διοργάνωσή του το 2026 θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας.

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Για δεκαετίες, η απόκτηση ενός αμπελώνα στη Γαλλία δεν ήταν απλώς μια επένδυση· ήταν ένα όνειρο, μια δήλωση ζωής, ένας τρόπος να αποκτήσει κανείς...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με έντονα αρώματα από Μοσχάτο Σάμου που συνταιριάζουν απολαυστικά με τις παραδοσιακές αυθεντικές γεύσεις του Αιγαίου ολοκληρώθηκε το 5ο Lesvos Food Fest, που πραγματοποιήθηκε...

REPORTS

Tην έντονη ανησυχία του για την κατάσταση του εγχώριου αμπελοοινικού τομέα, οποίος βρίσκεται εν μέσω μιας «ταραχώδους» συγκυρίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο εξέφρασε...

REPORTS

Η Ιταλία δείχνει να αντιστέκεται στην καθοδική τάση των εκλεκτών οίνων, με την περιοχή της Τοσκάνης να αναδεικνύεται η μεγάλη πρωταγωνίστρια της γειτονικής χώρας...

REPORTS

Ο πορτογαλικός αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Ένωση Εμπόρων...