Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα στο Thessaloniki Wine Show 30-31/3

Η σημαντικότερη οινική έκθεση της Άνοιξης, THESSALONIKI WINE SHOW επιστρέφει για Πέμπτη φορά. Την Κυριακή 30 και τη Δευτέρα 31 Μαρτίο, στο Περίπτερο 6 της ΔΕΘ, από τις 12:00 το μεσημέρι ως 08:00 το βράδυ

Για δύο ημέρες στο Περίπτερο των Εθνών (6) η δυναμική των ελληνικών ποικιλιών συναντά τον παγκόσμιο αμπελώνα και όλες τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, παρουσιάζοντας τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις νέες αγορές και τη διασκέδαση γύρω από αυτό!

Το THESSALONIKI WINE SHOW είναι ένα διαφορετικό οινικό show που εντυπωσίασε από την πρώτη του εμφάνιση το 2019 και φέτος έρχεται με ακόμη περισσότερους εκθέτες και ένα ιδιαίτερο παράλληλο πρόγραμμα που θα ικανοποιήσει τόσο το διαρκώς αυξανόμενο οινόφιλο κοινό, όσο και τους επαγγελματίες, εμπόρους, εισαγωγείς, αγοραστές και sommeliers.

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2025 πρωταγωνιστούν:

Πάνω από 130 οινοποιεία και εισαγωγείς,  να δοκιμάσεις μέχρι και 1400 ετικέτες κρασιών και πάνω από 300 κρασιά εισαγωγής από τις σημαντικότερες περιοχές του πλανήτη

 Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.

Best Value International Wines

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας  – κορυφαίος Έλληνας Sommelier, πρώτος στο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων το 2017 και Advanced Master Sommelier- επιλέγει και παρουσιάζει τα  Best Value κρασιά εισαγωγής για το 2025

. Best Of Aris Sklavenitis
Τα 30 κορυφαία κρασιά του Άρη Σκλαβενίτη για το 2025 -Ο για τρεις φορές καλύτερος Έλληνας Sommelier  στους διαγωνισμούς  της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier επιλέγει και παρουσιάζει τα 30 ελληνικά κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο

. Alternative Wines Bar
Ήπιας ή Μηδενικής Παρέμβασης, Βιολογικά, Βιοδυναμικά και Vegan Κρασιά / Low Intervention Wines, Organic, Biodynamic and Vegan Wines

Την επιλογή, επιμέλεια και παρουσίαση θα έχουν ένας από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και οι συνεργάτες του.

. Cocktail Bar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί
Έχει θέση το ελληνικό κρασί στα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί ένας bartender/mixologist;
Επτά κορυφαία bar της Θεσσαλονίκης απαντούν εμφατικά ναι, και το καθένα προτείνει δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο Central Stage, οι mixologists του Apallou, του Pelosof, του Casablanca, του Tribeca , του Cin Cin, του U bar Project, και του Vogatsikou |3 θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά, 15 cocktails με  βάση το κρασί και τα αποστάγματα της Genka1877, όλα διαφορετικά μεταξύ τους

Get ready for the SHOW!

Γενική είσοδος: Tαμείο 12€, φοιτητικό 10€

Προπώληση στο www.more.com 10€, φοιτητικό 7€, διήμερο 18€|

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...