Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To οινικό πορτφόλιο του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου ATTOINOS στην Food Expo

Γεύσεις Αττικού αμπελώνα από τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου – ATTOINOS, στην Food Expo 2025, Αίθουσα 1, Περίπτερο Β02.09 το Σάββατο 8 Μαρτίου έως Δευτέρα 10 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 μ.μ στο Metropolitan Expo

Με αρώματα και γεύσεις από τον Αττικό αμπελώνα θα γεμίσει η φετινή έκθεση της Food Expo, καθώς στην Αίθουσα 1, στο περίπτερο Β02.09 θα παρευρεθεί ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου – ATTOINOS!

Βασισμένοι στην παράδοση και στην δυναμική του Αττικού αμπελώνα, η ομάδα ATTOINOS δημιουργεί συλλογές ποιοτικών οίνων.

Με σεβασμό στη γη αναδεικνύουν τον μεγαλύτερο μονοποικιλιακό αμπελώνα και δημιουργούν το οινικό πορτφολιο ATTOINOS WINES. Μια συλλογή από διακεκριμένους οίνους που θα μπορέσουν να δοκιμάσουν οι επαγγελματίες και οι επισκέπτες της έκθεσης.

Ξεκινώντας με την σειρά κρασιών ATTOINOS και τις γεύσεις του Αττικού αμπελώνα να αποτυπώνονται στο βραβευμένο Σαββατιανό, το αρωματικό Ροζέ και το πλούσιο σε μπαχάρια Ερυθρό.

Το οινικό προφίλ του ΑΟΣ Συνεταιρισμού Κορωπίου – ATTOINOS, ενισχύεται με την Premium σειρά πολυβραβευμένων οίνων, με δύο λευκούς και έναν ερυθρό με τα ιστορικά τοπωνύμια. Η έκφραση της Γης του Σαββατιανού στο μπουκάλι με το όνομα Μικρό Μετόχι και η αρμονική ποικιλιακή σύνθεση στο Βορρός, ενώ η σειρά ολοκληρώνεται με τον ερυθρό βελούδινο οίνο Λαμπτρεύς.

Η φρεσκάδα και η τραγανή οξύτητα που χαρίζουν οι φυσικοί αφρώδεις οίνοι Pet Nat και η φινετσάτη γεύση της Ρετσίνας των Μεσογείων, δεν θα λείψουν από την έκθεση!

Λίγα λόγια για τον ΑΟΣ Συνεταιρισμό Κορωπίου

Με ιστορία που ξεκινά το 1934, ο ΑΟΣ Συνεταιρισμός Κορωπίου πήρε τη σημερινή του μορφή το 1986 ύστερα από τη συνένωση τριών τοπικών συνεταιρισμών.

Με βάση της αρχές της ισότιμης συμμετοχής και της αμοιβαίας στήριξης των μελών του, ο Συνεταιρισμός καλύπτει όλο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και ειδικότερα εκείνων που σχετίζονται με την αμπελουργία και την οινοποίηση.

Διαχρονικό και αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτισμικών αξιών της Αττικής, το κρασί και το αμπέλι είναι συνυφασμένα με της παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των οικογενειών του Συνεταιρισμού. Τα αμπελοτόπια στην περιοχή του Κορωπίου αποτελούν σημαντικό μέρος του περίφημου αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου ενιαίου μονοποικιλιακού αμπελώνα της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Οι Έλληνες καταναλωτές είναι ολοένα και πιο δεκτικοί στην ιδέα του μη αλκοολούχου κρασιού, με τις γυναίκες και τους νεότερους σε ηλικία να δείχνουν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Tην 1η Νοεμβρίου το Ξινόμαυρο γιορτάζει παγκόσμια και για το λόγο αυτό οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» διοργανώνουν και προτείνουν για τους λάτρεις της ποικιλίας,...

REPORTS

Αλλαγές στην υποβολή των δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπει τροποποιητική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, που αναρτήθηκε...

REPORTS

Το δελτίο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι το αμπέλι βρίσκεται στο στάδιο ωρίμανσης και συγκομιδής, κυρίως για τις πρώιμες επιτραπέζιες ποικιλίες....

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Οι εξαγωγές ιταλικού κρασιού κατέγραψαν νέο ρεκόρ το 2024, αγγίζοντας τα 8,136 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

REPORTS

Έπιασε τόπο η έκκληση των ηγετών του οίνου, διάκριση μεταξύ κατανάλωσης και κατάχρησης στο νέο ψήφισμα του ΠΟΥ.