Το εμβληματικό κρασί του Χαρίδημου Χατζηδάκη επιστρέφει την Άνοιξη του 2021 με μια πολύ μικρή παραγωγή 2.500 χιλιάδων αριθμημένων φιαλών. Το “Assyrtiko de Louros” αποτελεί ένα από τα κρασιά ορόσημα της Σαντορίνης. Το υλοποίησε ο χαρισματικός οινοποιός, θέλοντας να εκφράσει με επιτυχία και συνέπεια το μοναδικό “terroir” της Σαντορίνης, χρησιμοποιώντας μόνο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας από αιωνόβια αμπέλια. Το κρασί ωριμάζει για 24 μήνες στο βαρέλι με τις οινολάσπες του.
Ύστερα από μία παύση 2 ετών και μία απώλεια που συγκλόνισε τον οινικό κόσμο, το οινοποιείο κυκλοφορεί και πάλι το “Assyrtiko de Louros”. Για άλλη μια φορά η ποικιλία Ασύρτικο εκπλήσσει και εντυπωσιάζει με τις δυνατότητές της. Η επικεφαλής Οινολόγος Στέλλα Παπαδημητρίου, η βοηθός της Οινολόγος Μαριέττα Σαμαρά και η Στέλλα Χατζηδάκη, ακολούθησαν πιστά τη μέθοδο οινοποίησης του Χαρίδημου Χατζηδάκη για το συγκεκριμένο κρασί. Έτσι, το “Assyrtiko de Louros” παράχθηκε με μακρά προζυμωτική κρυοεκχύλιση και ζύμωση με γηγενείς ζύμες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αποζύμωσε και ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια πάνω στις Οινολάσπες.
«Αυτό που προσωπικά με εντυπωσιάζει είναι πως, ήδη, δύο περίπου μήνες πριν την εμφιάλωσή του έχει ένα χαρακτηριστικό βαθύ κίτρινο χρώμα και πληθωρική προσωπικότητα που αποδεικνύει πως η πάλη για ισορροπία είναι άκρως γοητευτική. Μένει να εμφιαλωθεί και να δοθεί στους καταναλωτές λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2021, αλλά θα πρότεινα, αν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, να το παλαιώσουν τουλάχιστον τρία χρόνια στις φιάλες πριν το απολαύσουν», αναφέρει η κα Κωνσταντίνα Χρυσού, σύζυγος του αείμνηστου Χαριδημου Χατζηδάκη, δίνοντας μας μια μικρή πρόγευση.