Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα κρασιά Bag-In-Box η τάση που ανέδειξε η πανδημία

Τα κρασιά Bag-In-Box κερδίζουν εκατομμύρια καταναλωτές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με τα εννέα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο, η Smurfit Kappa, κατασκευάστρια στα Bag-In-Box είναι ο Ευρωπαίος ηγέτης σε αυτήν την αγορά.

Η Smurfit Kappa πραγματοποίησε μελέτη σε συνεργασία με τη συμβουλευτική εταιρεία, Wine Intelligence, σχετικά με τη ζήτηση των καταναλωτών για κρασιά bib. Μετά την Covid-19, αυτή η αγορά εκρήγνυται.

Μάλιστα, 3,7 εκατομμύρια νέοι καταναλωτές εκτιμώνται ότι ανέρχονται στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους έξι μήνες που στράφηκαν σε οίνους σε Bag-In-Box: αυτός είναι ο κύκλος εργασιών που αποκαλύφθηκε από τη μελέτη που διενήργησε η Smurfit Kappa, ένας από τους βασικούς παραγωγούς συσκευασιών, σε συνεργασία με την εταιρεία Wine Intelligence. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020 μεταξύ 1.049 καταναλωτών στη Γαλλία και 1.020 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε τη συμπεριφορά των ενηλίκων που πίνουν κόκκινο, λευκό ή ροζέ κρασί τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, καταγράφεται η τάση της αύξησης της κατανάλωσης κρασιού και διασκέδασης στο σπίτι. Η ελευθερία κατανάλωσης, η ευκολία μεταφοράς και η σχέση ποιότητας / τιμής είναι τα κύρια κίνητρα για την αγορά κρασιών σε Bag-in-Box. Σε αυτό προστίθεται η δυνατότητα αποθήκευσης του κρασιού για έως και οκτώ εβδομάδες μετά το άνοιγμα, ενώ ένα μπουκάλι μπορεί να διατηρηθεί μόνο για δύο έως τρεις ημέρες.

+ 27% τους επόμενους μήνες

Αυτή η αγορά έχει σήμερα 12 εκατομμύρια καταναλωτές στη Γαλλία και 4 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προφίλ; Η έρευνα δείχνει ότι τέσσερις στους δέκα πιθανούς αγοραστές είναι κάτω των 35 ετών και προτιμούν μικρές μορφές τριών λίτρων. Τέλος, η έρευνα εστιάζει στο αναπτυξιακό δυναμικό των κρασιών σε bib με 4,4 εκατομμύρια επιπλέον καταναλωτές να ενδιαφέρονται για αυτό το προϊόν τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για αύξηση 27% στον αριθμό των καταναλωτών.

Πηγή: KΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...