Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στο Τέξας αγωνιούν να κρατήσουν τα αμπέλια στη ζωή

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει μια ολική σχεδόν καταστροφή που έχει προκληθεί στο High Plains του Τέξας και οι ευθύνες πέφτουν σε ζιζανιοκτόνα

Οι αμπελώνες του High Plains αποτελούν πολύ σημαντική περιοχή για το παραγόμενο κρασί του Τέξας. Τα τελευταία χρόνια όμως τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των αμπελιών έχουν αλλάξει σε λυπηρό στάδιο. Αμπέλια 12.000 στρεμμάτων έχουν σχεδόν καταρρεύσει, με την προσβολή τους να ποικίλει από σημείο σε σημείο, αλλά να είναι εξαπλωμένη παντού.
Οι αμπελουργοί και οι οινοπαραγωγοί της περιοχής, όπως ο Ben Calais, του οποίου τα κτήματα δεν βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή, αλλά αποτελεί αγοραστή των σταφυλιών που έχουν προσβληθεί, θεωρούν πως το πρόβλημα πηγάζει από τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειες βαμβακιού.
Το ζιζανιοκτόνο δεν είναι νέα εφαρμογή, συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1960, παρόλα αυτά, είναι πιθανό να φταίει η λανθασμένη του εφαρμογή στο έδαφος.
Η καταστροφή αντιστοιχεί σε 57 κτήματα και 13 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι νέες φυτεύσεις έχουν σταματήσει, αφού υπάρχει από τη μία το ερωτηματικό για το τί ακριβώς συμβαίνει στα φυτά αλλά και από την άλλη ο φόβος ότι και τα νέα αμπέλια θα πέσουν θύματα της κατάστασης.
Τα συμπτώματα του κακού που πνίγει τα πρέμνα  είναι το καρούλιασμα των φύλλων και η συρρίκνωσή τους, ενώ η ικανότητά τους να αντλούν ηλιακό φως είναι περιορισμένη. Τα προσβεβλημένα είναι πολύ επιρρεπή στους παγετός αλλά και κάτω από τις ηλιακές ακτίνες, τα εγκαύματα είναι πολλαπλά.
Οι έρευνες για τα αίτια έχουν ξεκινήσει, μελετώντας την πτητικότητα του φαρμάκου και την αντοχή του κάθε οργανισμού σε αυτή.

ΠΗΓΗ: wine spectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...