Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στη λίστα κρασιών της Αθηναϊκής Λέσχης το «ηγετικό» Samos Grand Cru

Με μια ιστορία ενάμιση αιώνα και όλους τους πρωθυπουργούς της χώρας μας να είναι μέλη της, η «Αθηναϊκή λέσχη» στην καρδιά της πρωτεύουσας, επιλέγει με τα πιο αυστηρά κριτήρια ποιότητας και εντάσσει στη λίστα κρασιών της το φημισμένο διεθνώς Samos Grand Cru!

H «Αθηναϊκή Λέσχη» που αποτελεί έναν «θεσμό» και τα μέλη της ανήκουν στην πολιτική και πνευματική ελίτ της εποχής μας, ακολουθεί την επιλογή των ηγετών του κόσμου: Το εκλεπτυσμένα γλυκό vin doux naturel «Samos Grand Cru» από επιλεγμένους ημιορεινούς αμπελώνες της Σάμου, με ένα χρώμα σαν πολύτιμο τοπάζι και όλα τα αρώματα του μοσχάτου Σάμου να πλημμυρίζουν απολαυστικά τις αισθήσεις!

Να θυμίσουμε πως ο πρόεδρος της Γαλλικής  Δημοκρατίας Eμμανουέλ Μακρόν, είχε γευτεί το ευχάριστα δροσερό και διακριτικά γλυκό «Samos Grand Cru» του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου, κατά το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε  στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του, το Σεπτέμβρη του 2017.

Αντίστοιχα, και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα το 2016 αλλά και ο τότε πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ το 2015, εκφράστηκαν πολύ θετικά για το Samos Grand Cru που γεύτηκαν κατά τα επίσημα δείπνα που παρατέθηκαν προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.