Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Louis Roederer ηγείται στη νέα πλατφόρμα πώλησης κρασιών NFT

Οι οίκοι σαμπάνιας Louis Roederer, το Cos d’Estournel και το Egon Müller είναι μεταξύ των διάσημων κτημάτων που έχουν ενταχθεί σε μια αγορά NFT που ονομάζεται WineChain…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Αυτή η πλατφόρμα απευθείας στον καταναλωτή επιτρέπει στους αγοραστές να αγοράσουν ένα μη ανταλλάξιμο κουπόνι που συνδέεται με ένα φυσικό μπουκάλι από το οινοποιείο.

Το WineChain υπόσχεται «τέλεια προέλευση με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα» καθώς αγοράζετε, πουλάτε και αποθηκεύετε εκλεκτά κρασιά στο διαδίκτυο.

Τρεις οίκοι σαμπάνιας, Louis Roederer, Fleur de Miraval και Henri Giraud, συμφώνησαν να πουλήσουν «wiNeFTs» στην πλατφόρμα WineChain.

Μια ποικιλία από αξιόλογα γαλλικά κτήματα βρίσκονται επίσης στο πλοίο, μαζί με τους Egon Müller από τη Γερμανία, Graham’s Port and Ceretto, Parusso και Roberto Voerzio από την Ιταλία.

«Είναι όλοι πεπεισμένοι ότι η σταθερή εγγύηση ιχνηλασιμότητας που προσφέρει το Web3, και η διαφάνεια και η προσβασιμότητα των συναλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίξουν τον κόσμο του κρασιού σε μια εντελώς νέα γενιά ενθουσιωδών, αντιπροσωπεύουν το μέλλον», δήλωσε ο Antoine Pétrus, διευθυντής σημαντικών διεθνών κτήματα στο WineChain.

«Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η WineChain δεσμεύεται αποφασιστικά να προσφέρει αυτήν την ανατρεπτική τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain σε όλα τα châteaux, τα κτήματα και τους οίκους σαμπάνιας των οποίων η αναζήτηση για την αριστεία είναι συνεχής και μόνιμη.»

Παράλληλα, τέσσερις επιχειρηματίες Xavier Garambois, πρώην επικεφαλής της Amazon Europe. Marc Perrin του Château de Beaucastel; Guillaume Jourdan, διευθύνων σύμβουλος της VitaBella και ο Nicolas Mendiharat, διευθύνων σύμβουλος της WineChain το δημιούργησαν τον Απρίλιο του 2022. Μια πορτογαλική εταιρεία που ονομάζεται Zenithwings ανέπτυξε το WineChain.

Τα ανταλλάξιμα περιουσιακά στοιχεία όπως δολάρια, ευρώ, χρυσός και Bitcoin μπορούν εύκολα να ανταλλάσσονται, ενώ τα μη ανταλλάξιμα μάρκες έχουν μοναδικές ιδιότητες, καθιστώντας τα «μοναδικά» περιουσιακά στοιχεία.

Τα NFT υποστηρίζονται από την τεχνολογία blockchain, η οποία παρέχει αδιάψευστη απόδειξη ιδιοκτησίας σε ένα αποκεντρωμένο καθολικό.

Έπειτα, πολλοί κορυφαίοι παραγωγοί οινοπνευματωδών ποτών έχουν πουλήσει NFT δεμένα σε φυσικά μπουκάλια σε μια πλατφόρμα που ονομάζεται BlockBar, ενώ το νορβηγικό μπαρ Himkok κυκλοφόρησε ένα μενού κοκτέιλ σε μορφή NFT και η Stella Artois δημοπρατούσε NFT εικονικών αλόγων ιπποδρομιών ντυμένα με πανιά σέλας με την επωνυμία Stella.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

REPORTS

Το Κτήμα Γεροβασιλείου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και θέλοντας να στηρίξει την τοπική κοινωνία, βραβεύει για τέταρτη χρονιά τους αριστεύσαντες τελειόφοιτους μαθητές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η ενδυνάμωση του ρόλου των μικρών οινοποιητικών επιχειρήσεων της χώρας, που βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος βρέθηκε προ ημερών στο...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.