Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η διάσωση του Αττικού αμπελώνα σε ημερίδα στις 19 Δεκέμβρη

Η ανάγκη διατήρησης του Αττικού αμπελώνα και η περιβαλλοντική και παραγωγική του αξία και οι προϋποθέσεις για την βιωσιμότητα του είναι το αντικείμενο ημερίδας, που διοργανώνουν οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί της Αττικής και η ΚΕΟΣΟΕ.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 17:00 στο αμφιθέατρο του Δήμου Κορωπίου, (στην οδό Β. Κωνσταντίνου 47 Κορωπί), υπό την αιγίδα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Γεωργαντά σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη συμμετοχή των αμπελουργικών Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα στην Ημερίδα, την οποία διοργανώνουν οι αμπελοοινικοί συνεταιρισμοί της Αττικής (Α.Σ. Κορωπίου, Α.Σ. Σπάτων, Α.Α.Σ. Παιανίας, Α.Σ. Μαρκοπούλου, Α.Σ. Κερατέας, Α.Σ. Μεγάρων και η ΚΕΟΣΟΕ), η παρουσία του υπουργού ΑΑΤ κ. Γεώργιου Γεωργαντά θα είναι υψίστης σημασίας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο επείγοντας χαρακτήρα των αναγκαίων μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για τη διάσωση του ιστορικού αμπελώνα της Αττικής, δεδομένης της οικολογικής, παραγωγικής και περιβαλλοντικής σημασίας του αμπελώνα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα στην Ημερίδα θα έχει η παρέμβαση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω των Δημάρχων των αμπελουργικών Δήμων της Αττικής, καθώς και οι παρεμβάσεις των βουλευτών και φορέων της Αττικής.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά εκλεκτών κρασιών βρίσκεται σε ύφεση τους τελευταίους 18 μήνες, και παρά τη σύντομη άνοδο που σημειώθηκε τον Αύγουστο,...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...

REPORTS

Τέσσερις ελληνικές εταιρείες του κλάδου οινοποιίας συμμετείχαν, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, στη Διεθνή Έκθεση Οίνων «ProWine Latin America 2024» που πραγματοποιήθηκε στο...

REPORTS

Η Γαλλία μείωσε την πρόβλεψη για τη φετινή παραγωγή κρασιού μετά τον πιο βροχερό Σεπτέμβριο των τελευταίων 25 ετών, με το 2024 να αναμένεται...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Η σημαντική κάμψη του όγκου και της αξίας των εξαγωγών οίνου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με το αν ο κλάδος αντιμετωπίζει προσωρινές διαταραχές ή αν...