Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα buchette del vino της Φλωρεντίας επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς

Ενώ ένα εστιατόριο της Φλωρεντίας αναγκάστηκε να κλείσει λόγω του Covid, όμως μπόρεσε να κρατήσει ένα μέρος της επιχείρησης ανοιχτό με τη μορφή σερβιρίσματος κρασιού από τα buchette del vino του 17ου αιώνα, ή αλλιώς «τρύπες κρασιού».

Το εστιατόριο ονομάζεται «Babae» και βρίσκεται στην καρδιά της Φλωρεντίας. Με τις δυκσκολίες της πανδημίας, από τις πρώτες κιόλας μέρες αντιμετώπισε μεγάλη πίεση, αλλά τελικά κετάφερε να κρατηθεί ζωντανό από μια ιδέα μικρών παραθύρων, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα.

Τα buchette del vino, ήταν πολύ σημαντικά στη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια της πανούκλας του 1630, καθώς επέτρεπαν την ασφαλή πώληση κρασιού και τροφίμων μέσα αυτών των μικρών παραθύρων που απέκλειαν την πολλή επαφή του πωλητή με τον πελάτη. Στο μικρό αυτό άνοιγμα, κρεμόταν ένα καμπανάκι απ΄όπου ειδοποιούνταν ο πωλητής για το σερβίρισμα.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 180 από αυτά τα «παράθυρα κοινωνικής απομάκρυνσης» που έχουν απομείνει από το 17ο αιώνα, εξυπηρετώντας κόσμο, αλλά και διακοσμώντας όλη την ιταλική πόλη.

Ωστόσο, λίγοι ντόπιοι γνώριζαν την αρχική τους λειτουργία πριν από την πανδημία. Από το lockdown, έχουν προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αφού επαναλειτουργούν με τον ίδιο τρόπο τεσσάρων αιώνων πίσω.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με νέα εικόνα το ανανεωμένο Τhessaloniki Wine & Spirits Trophy πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 13 έως 15 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας 30 καταξιωμένους γευσιγνώστες από την Ελλάδα...

REPORTS

Με τον ευφάνταστο τίτλο «The Mantinians», τα οινοποιεία της Μαντινείας έρχονται να συστηθούν συλλογικά στο οινόφιλο και όχι μόνο κοινό. Πέντε δεκαετίες και πλέον...

REPORTS

Οι «ακραίες κλιματικές συνθήκες» πέρυσι επηρέασαν τους αμπελώνες παγκοσμίως, θέτοντας εντούτοις σε «ισορροπία» τον αμπελοοινικό τομέα που αντιμετωπίζει ζητήματα υπερπροσφοράς, όπως προκύπτει από την...

REPORTS

Η θεσµοθέτηση, έστω και µε καθυστέρηση, και στην Ελλάδα, προ τριετίας περίπου, του θεσµικού πλαισίου για την κλωνική επιλογή, δίνει τη δυνατότητα στους συντελεστές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.