Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Djokovic σερβίρει στην οινοποίηση και βάζει πλώρη για μεγάλα κρασιά

Το Djokovic Chardonnay 2020 και το Djokovic Syrah 2020 αποτελούν τις δύο οινικές επιλογές του κορυφαίου τενίστα και παρουσιάστηκαν επίσημα στο κατάστημα κρασιών Wine & Pleasure.

του Ζήση Πανάγου

Αρχικά, το Djokovic Chardonnay φέρει “ακριβές ποικιλιακό άρωμα, με πολλά ώριμα φρούτα, πεπόνι, αχλάδι και μάνγκο, με τις λεπτές νότες δρυός να είναι κομψές και ευδιάκριτες. Είναι ξεκάθαρα ένα ζωντανό κρασί με πολλή φρεσκάδα. Επιπλέον, τροπικές νότες γίνονται αισθητές στο φινίρισμα, μαζί με τη χυμότητα των ώριμων φρούτων και του ψημένου λεμονιού. Υπάρχουν επίσης κρεμώδεις νότες βουτύρου, όπως και ψωμιού».

Ο Goran Djokovic, θείος του Novak και διευθυντής του οινοποιείου, τόνισε ότι το να τρέξεις έναν αμπελώνα είναι λίγο σαν να προσπαθείς να διατηρήσεις την επιτυχία στην επαγγελματική περιοδεία: απαιτεί τη διαχείριση πολλών μεταβλητών.

«Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, αλλά προσπαθούμε να πετύχουμε το μέγιστο σε αυτήν την επιχείρηση, όπως σε όλα», είπε ο Goran Djokovic σε πρόσφατη δήλωση του. Ακόμη και η ρακέτα του Νόβακ δεν είναι τέλεια, αλλά εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος στον κόσμο».

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Djokovic δεν είναι ο μόνος πρώην Νο. 1 στον κόσμο που έχει αμπελώνα. Ο πρώην πρωταθλητής του Ρολάν Γκαρός, Thomas Muster, έχει δημιουργήσει τη δική του ετικέτα Tom’s Wine.

Ο αμπελώνας της οικογένειας Djokovic καλύπτει έξι εκτάρια που βρίσκεται σε «ένα από τα πιο ελκυστικά εδάφη στη Σερβία, σε κόκκινο έδαφος πλούσιο σε πέτρα, μάργα και ασβέστη, με μεγάλα λευκά κομμάτια πέτρας». Με τα τρία εκτάρια να φιλοξενούν λευκά σταφύλια, και τα άλλα τρία εκτάρια να φιλοξενούν κόκκινα σταφύλια. Έτσι, το σερβικό έδαφος που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές του τένις, τώρα φυτρώνει το κρασί του ίδιου του Djokovic…

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...