Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κρασί εσοδείας 2023 στην πρώτη κυκλοφορία Nemea Lions το 2026

Εγκρίθηκε ο νέος φάκελος του σήµατος ΠΟΠ Νεµέα που περιλαµβάνει δύο κατηγορίες κρασιών, την παραδοσιακή Νεµέα και τη Nemea Lions που απαιτεί τα κρασιά να έχουν ωριµάσει περί τα 2,5 έως 3 έτη πριν κυκλοφορήσουν.

του Γιώργου Λαμπίρη

Το 2023 θα είναι η πρώτη χρονιά, κατά την οποία ο τρύγος στην περιοχή της Νεµέας θα οδεύσει προς τα χνάρια αναγνώρισης που ακολουθούνται για κρασιά όπως το Chianti, µε τον νέο φάκελο του ευρωπαϊκού συλλογικού σήµατος για την ΠΟΠ Νεµέα να έχει ήδη τροποποιηθεί και εγκριθεί από τους ενδιαφερόµενους και εµπλεκόµενους φορείς. Πρακτικά αυτό σηµαίνει ότι το νέο σήµα «Νεµέα Lions» ΠΟΠ µε κρασιά εσοδείας του 2023, θα βρίσκεται διακριτά τοποθετηµένο δίπλα σε επιλεγµένες ετικέτες, που θα προέρχονται από συγκεκριµένα αµπελοτεµάχια της περιοχής. Τα κρασιά µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», θα είναι εκείνα που εκτός της προέλευσής τους από επιλεγµένα αµπελοτεµάχια, θα διακρίνονται για τα ποιοτικά, χηµικά και οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει στο Wine Τrails, ο πρόεδρος του Συνδέσµου Οινοποιών Νεµέας, Νίκος Βλάχος, µε αυτόν τον τρόπο θα υφίστανται δύο κατηγοριοποιήσεις κρασιών. Η πρώτη εξ αυτών θα περιλαµβάνει την παραδοσιακή Νεµέα µε φρέσκα και παλαιωµένα κρασιά και η δεύτερη θα σηµατοδοτείται µε την ένδειξη «Νεµέα Lions», µε κρασιά τα οποία απαιτούν περί τα 2,5 έως 3 έτη ωρίµανσης πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.