Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ημερίδα για την αμπελουργία της Ραψάνης την Κυριακή 10 Ιουλίου

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Αμπελουργία Ραψάνης: Προοπτικές για Βιώσιμη Ανάπτυξη» συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης (10:30 το πρωί). Oμιλητές είναι οι  :

  1. Ευάγγελος Καραμανές, Δ/ντής Ερευνών, Διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
  2. «Η πολιτισμική διάσταση της τοπικής αμπελουργίας και η συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη».
  3. Ελεάννα Πορίχη, Γεωπόνος ΜΔΕ, Δ/νση Αγρ. Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας, «Αμπέλι, μια πλήρως ελεγχόμενη καλλιέργεια».
  4. Αθηνά Μαλάκου, Γεωπόνος, Δ/νση Αγρ. Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας, «Περί οίνου νομοθεσία».
  5. Βασιλική Παπατζέλου, Γεωπόνος, Δ/νση Αγρ. Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας, «Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών».

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.