Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Αυστρία πολιορκεί τη θέση του next big thing στον οινικό χάρτη της Ευρώπης

Σπάνια έβρισκε θέση μέχρι σήμερα στις συζητήσεις των έμπειρων θιασωτών του οίνου η «ευτυχισμένη» Αυστρία, με τη χώρα να κερδίζει κοινό τόσο για τα λευκά κρασιά της, που είναι ήδη δημοφιλή, όσο και για τα κόκκινα, με τη κοινή ομολογία να τα εντάσσει στην κατηγορία των value for money ετικετών.

Πέρα από το αγαπημένο Grüner Veltliner, η χώρα του Δούναβη έρχεται να ανταγωνιστεί τον Ρήνο στις έντεχνες αποδώσεις του Riesling. Φυσικά το value των αυστριακών κρασιών δεν είναι χαμηλό ούτως ή άλλως, κάτι που υπαγορεύει ο κατακερματισμένος κλήρος της χώρας που θυμίζει αρκετά την Ελλάδα. Ωστόσο, φαίνεται πως με τα μισά χρήματα κανείς μπορεί να απολαύσει κρασιά terroir που θα στοίχιζαν διπλά και τριπλά αν τα αναζητούσε στις καθιερωμένες κοιλάδες του παλαιού κόσμου.

H χώρα πλέον κάνει τα πρώτα της διστακτικά βήματα έξω από τη σφαίρα του σκανδάλου που βούλιαξε τον κλάδο της το 1985. Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο η Αυστρία κατάφερε να αφήσει πίσω της τα αντιψυκτικά που αναμείγνυε μια μικρή ομάδα οινοποιών σε μαζικής παραγωγής κρασιά προκειμένου να δείχνουν πιο ποιοτικά. Με αμπελοτόπια που περικλείουν προστατευμένα από την UNESCO χωριά αλλά και έναν αστικό αμπελώνα που επιβλέπει από ψηλά τη γαλήνια Βιέννη, εκεί που τα δέντρα του Wienerwald αρχίζουν να αραιώνουν και αποκαλύπτουν τις στροφές του Δούναβη και των άλλοτε δραστήριων καναλιών του, οι ποιοτικές οινικές προτάσεις είναι πολλές.

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.