Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Επιστροφή για τον ελληνικό κλάδο οίνου στις Wine-Vinexpo Paris

Η δυναμική επιστροφή του εκθεσιακού κλάδου του Οίνου και των Αλκοολούχων ποτών είναι γεγονός! Τρεις φανταστικές ημέρες, με πολλή δουλειά, μεγάλο αριθμό ποιοτικών συναντήσεων και γευσιγνωσία ιδιαίτερων και μοναδικών κρασιών, μας υπενθύμισαν πόσο μας είχε λείψει η φυσική παρουσία μας σε εκθέσεις οίνου.

Το Paris Expo Porte de Versailles φιλοξένησε, μεταξύ 14 και 16 Φεβρουαρίου, 2.864 εκθέτες από 32 χώρες, επισκέπτες από περισσότερες από 100 χώρες και ένα πρόγραμμα με περισσότερα από 100 συνέδρια, οινικά master classes αλλά και πάνελ συζητήσεων.

Η Great Exhibitions δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη εκδήλωση του κρασιού και συμμετείχε για ακόμα μία φορά, ως ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος ελληνικών συμμετοχών με 8 μεγάλες Ελληνικές εταιρίες του κλάδου.

Η συμμετοχή, σύμφωνα και με δηλώσεις των ίδιων των εκθετών, κρίνεται πλήρως επιτυχημένη, καθώς οι αγοραστές, πέρα από πολλοί στον αριθμό, ήταν και υψηλής ποιότητας και δυναμικής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπήρξαν και περιπτώσεις άμεσης συμφωνίας αγοραστών και εκθετών κατά τη διάρκεια της έκθεσης!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεργασία στους εκθέτες μας Cavino, Greek Wine Cellars, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Άλφα , Οινοποιία Κατσάρος ,Οινοποιία Ντούγκου, αλλά και την εταιρεία Οικονομοτεχνική, η οποία συμμετείχε με 2 μεγάλα Ευρωπαϊκά προγράμματα οίνου, τα “EU – European Quality Wine” και “Mediterranean Cheese and Wine”.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες στο επιμελητήριο Λάρισας, που για πολλοστή φορά, με τις ενέργειές του, απέδειξε ότι στηρίζει εμπράκτως τους παραγωγούς του νομού και προωθεί τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Το οινικό ταξίδι της Great Exhibitions συνεχίζεται με τη συμμετοχή 50 οινοποιείων στη μεγάλη έκθεση κρασιού ProWein, στο Ντίσελντορφ της Γερμανία 15 – 17 Μαΐου. Σημειώνεται ότι παρέχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα ενίσχυσης των εξαγωγών οίνου και αλκοολούχων ποτών, με πάνω από 10 εκθέσεις σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική!

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...