Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί ακουεί στο Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio, με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του από την Πάρο προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων πειραματισμών της οινολογικής ομάδας του PFC, πάντα με την ίδια δίψα για την ανάδειξη της πολύπλευρης δυναμικής των δύο βασικών γηγενών ποικιλιών της Πάρου, Μανδηλαριάς και Μονεμβασιάς, έφθασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί. Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα Παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.

Μία Παριανή μετουσίωση

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών. Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut tasting notes

Όψη: ανοικτόχρωμο ροζ με ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών

Μύτη: γοητευτικός συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας

Στόμα: δροσιστική συνύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα με την οξύτητα, η οποία χωρίς να είναι αιχμηρή, υποστηρίζει ισάξια τον όγκο των σακχάρων

Επίγευση: αρωματική επιστροφή ίδιων χαρακτήρων με σαφές αποτύπωμα ορυκτότητας

Αφρισμός: τα 4,8 bar πίεσης εγγυώνται τόσο τον έντονο αφρό στο σερβίρισμα, όσο και τα επίμονα «κορδόνια» φυσαλίδων κατά την παραμονή του στο ποτήρι

Συνδυασμοί με φαγητό: πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού

Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-8 βαθμούς κελσίου

Το υπόλοιπο portfolio του Paros Farming Community περιλαμβάνει τις εξής ετικέτες:

SEIRADI White – ΠΟΠ Πάρος – Μονεμβασιά 100%

SEIRADI Rosé – ΠΓΕ Κυκλάδες – Μονεμβασιά 75% & Μανδηλαριά 25%

SEIRADI Red – ΠΓΕ Κυκλάδες – Μανδηλαριά 100%

SEIRADI Cuvée Topos White – ΠΟΠ Πάρος – Μονεμβασιά 100%

SEIRADI Cuvée Topos Red– ΠΟΠ Πάρος – Μανδηλαριά 45% & Μονεμβασιά 55%

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Ένα νέο κεφάλαιο για τον αμπελοοινικό τομέα ανοίγει με τη δημιουργία του «House of Clauss», στην Αχαΐα. Πρόκειται για μια νέα ομπρέλα που ενώνει...

REPORTS

Με ξεχωριστή παρουσία και δημιουργικές δράσεις, το Κτήμα Σεμέλη συμμετείχε στις Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2025, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην αμπελουργική...

REPORTS

Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων ιστορίας της εμβληματικής ελληνικής Ρετσίνας Μαλαματίνα, οι φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, κλήθηκαν να προσεγγίσουν δημιουργικά το brand, επανασχεδιάζοντας...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Εκδόθηκε η τελική κατάταξη δικαιούχων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων 2025-2026, όπου περιλαμβάνονται 940 ΑΦΜ, με το συνολικό ποσό που δικαιούνται να ανέρχεται στα...