Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οινοποιεία χωρών της Μεσογείου που παράγουν φυσικά κρασιά επιστρέφουν στην Αθήνα με το «Deu-N-Hi-Do» vol.2

Το «Deu-N-Hi-Do» vol.2, η γιορτή των φυσικών κρασιών έρχεται στην Αθήνα την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”.

Φημισμένα, ποιοτικά οινοποιεία από όλες τις χώρες της Μεσογείου που παράγουν μόνο κρασιά φυσικής οινοποίησης επιστρέφουν στην Αθήνα για δεύτερη φορά με το “Deu-N-Hi-Do” vol.2, μια έκθεση αφιερωμένη στο ποιοτικό φυσικό κρασί, τη μεσογειακή γαστρονομία και τους ανθρώπους που αγαπούν τα τοπικά προϊόντα και τις καθαρές πρώτες ύλες.

Τι σημαίνει “Deu-N-Hi-Do”

Η φράση προέρχεται από τα Καταλανικά και εκφράζει θαυμασμό, κάτι σαν το «Θεέ μου, τι είναι αυτό!» στα ελληνικά ή το «Oh my God» στα αγγλικά.

Επιλέχθηκε γιατί δεν ανήκει σε καμία από τις κλασικές “γλώσσες του κρασιού”, αλλά αντικατοπτρίζει το πνεύμα μιας αρχέγονης, μεσογειακής κουλτούρας που ενώνει λαούς με κοινές ρίζες, περηφάνια και αγάπη για το κρασί, και τα προϊόντα της γης τους.

Η έκθεση

Το “Deu-N-Hi-Do” δεν είναι απλώς μια έκθεση φυσικού κρασιού. Είναι μια σύγχρονη γιορτή που φέρνει κοντά οινοποιούς, γαστρονόμους και λάτρεις της μεσογειακής φιλοσοφίας του “less is more”. Συμμετέχουν 23 οινοποιοί από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα, οι 11 ήδη γνωστοί στην ελληνική αγορά και 12 νέοι που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, εξετάζοντας τη δυνατότητα διάθεσης των κρασιών τους στην Ελλάδα.

Ο χώρος

Η εκδήλωση φιλοξενείται στο LINE Athens (πρώην γκαλερί Ζουμπουλάκη), στα Κάτω Πετράλωνα, τον χώρο που πολλοί περιγράφουν ως το fermentation hub της πόλης. Μακριά από τις συνηθισμένες αίθουσες ξενοδοχείων, το LINE προσφέρει μια πιο ζωντανή και ανεπιτήδευτη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Γεύσεις & εμπειρίες

Πέρα από το κρασί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν προϊόντα μικρών παραγωγών από όλη τη Μεσόγειο: φρέσκα μακαρόνια από τη Σικελία, παρθένο ελαιόλαδο από την Τοσκάνη, ανθό αλατιού από το Gruissan της Νότιας Γαλλίας, αλλά και τα φημισμένα patatas fritas “Bonilla a la Vista” από την Ισπανία.

Παράλληλες δράσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο σεφ Γιάννης Τσικουδάκης και η ομάδα του LINE θα ετοιμάζουν tapas-style dishes εμπνευσμένα από τις πρώτες ύλες της Μεσογείου, ενώ γνωστοί μουσικοί παραγωγοί θα αναλάβουν τα decks, δημιουργώντας το ιδανικό soundtrack για ένα ταξίδι γεύσης και ήχου.

Σχετικά με το Event 

Deunhido.voyage @ LINE Athens

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025 | 11:00–19:00

Entrance fee: €15/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες: sales@deunhido.voyage phone: (+30) 6944 422591

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....