Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καταστράφηκαν οινοποιητικές επιχειρήσεις στην κοιλάδα Ahr από τις φονικές πλημμύρες

Μια σειρά αεροφωτογραφιών αποτυπώνει τον καταστροφικό αντίκτυπο από τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Γερμανία, που προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις, με τους οινοπαραγωγούς της κοιλάδας Ahr να πλήττονται ιδιαίτερα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου, τα νερά της πλημμύρας ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους οινοπαραγωγούς του Ahrweiler και των γύρω χωριών Mayschoss και Dernau.

Σε αυτές τις περιοχές, τα βαρέλια, τα μπουκάλια κρασιού και τα μηχανήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά καταστρέφοντας ολόκληρες τις οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ πλήρης εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών σε ολόκληρη την περιοχή Ahr, και τα 563 εκτάρια αμπελώνων της, θα υπάρξει σε μερικές εβδομάδες.

Η διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), Monika Reule, δηλώνει έκπληκτη από τις εικόνες και το μέγεθος της καταστροφής  που έχει συντελεστεί και για την τύχη των ανθρώπων που ζουν εκεί και που τώρα αγωνίζονται για τα προς το ζην. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει έναν τραπεζικό λογαριασμό για να δέχεται δωρεές υποστήριξης στους πληγέντες.

Εκτός από την οικονομική βοήθεια, οι αμπελουργοί από όλη τη Γερμανία έχουν προσφέρει υποστήριξη σε εκείνους που πλήττονται σοβαρότερα από τις πλημμύρες, με μηχανήματα και ανυψωτικά, για να σώσουν ό, τι μπορεί να σωθεί στους αμπελώνες για να μη χαθεί η επερχόμενη σοδειά.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.