Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Λίγη λάμψη στην ποιότητα χαρίζει η Σαμπάνια Louis Roederer

Η Σαμπάνια «Champagne Brut Collection» του οίκου Louis Roederer είναι αποτέλεσμα του χαρμανιού που δημιουργήθηκε με σκοπό να αποδοθεί το καλύτερο μέρος κάθε χρονιάς και να δοθεί έμφαση στην αξία του Vin de Réserve, σχηματίζοντας ένα Brut sans année (ξηρό κρασί χωρίς χρονιά).

Πηγή φωτογραφίας https://www.plummarket.com/

Σκοπός του συγκεκριμένου στυλ είναι να “ισοπεδωθεί” το εφέ της κάθε σοδειάς κι έτσι κάποιος να πίνει το ίδιο κρασί για παράδειγμα το 2021 και το 2028.

Η σαμπάνια είναι χαρμάνι τριών χαρακτηριστικών ποικιλιών επιτρεπόμενων στη περιοχή της Καμπανίας (Chardonnay, Pinot Noir και Meunier), που τρυγήθηκαν από τους ιστορικούς αμπελώνες της Vallée de la Marne, Montagne de Reims και Cote des Blancs.

Kάθε cuvée της Brut Collection έχει ένα νούμερο στην ετικέτα, ξεκινώντας από το 242, σηματοδοτώντας τον αριθμό των χαρμανιών που έχουν πραγματοποιηθεί στην ιστορία του Οίκου, με έτος ίδρυσης το 1776. Σε μοντέρνο στυλ, προσφέρει φρεσκάδα, χρησιμοποιώντας την αρχή της Réserve Perpétuelle (χαρμάνι κρασιών από διαφορετικές χρονιές) και επικεντρώνοντας την έμπνευση από τον τρύγο της εκάστοτε χρονιάς. Μια σαμπάνια με περίπλοκη προσωπικότητα που αποκαλύπτει τον εαυτό της με τον καιρό…

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την Παρασκευή 1η Αυγούστου ως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί της Πιερίας μέσω της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Δήμος Παγγαίου παρουσιάζει για πρώτη φορά την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων Οίνοι Παγγαίου | Pageo Wines Tasting, στα πλαίσια του Pageo Fest την...

REPORTS

Φορολογία και δημόσια υγεία. Οι πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαδέχονται η μία την άλλη και είναι παρόμοιες. Η τελευταία ενθαρρύνει τις χώρες να...

REPORTS

Έντονη αγανάκτηση εκφράζει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τον μη περιορισμό των πληθυσμών αγριόχοιρου, που επελαύνει στο νησί και βάζει στόχο καλλιέργειες και αμπελώνες.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...