Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Νέο βιβλίο από τον MW Γιάννη Καρακάση με τίτλο «The Wines of Santorini»

Ο Μaster of Wine Γιάννης Καρακάσης κυκλοφορεί το νέο του βιβλίο, δουλειά περίπου δύο ετών, με τη στήριξη του Selene Restaurant, που αφορά σε μια αναδρομή στην αμπελοοινική Σαντορίνη.

Ο συγγραφέας στο νέο βιβλίο θέλησε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οινικό αφήγημα που μπορούν να διαβάσουν όλοι, μια επισκόπηση του νησιού και μια βάση αναφοράς για επισκέπτες, οινόφιλους και επαγγελματίες. Στις 400 σελίδες του περιλαμβάνονται ενότητες για την ιστορία, τις ποικιλίες σταφυλιών (με πρωταγωνιστή το Ασύρτικο) και τα διάφορα terroirs, καθώς και ενότητες για το παρόν και το μέλλον του νησιού. Δημιουργήθηκαν πρωτότυποι χάρτες που παρουσιάζουν τις περιοχές καθώς και τα διάσημα αμπελοτόπια του νησιού. Όλοι οι παραγωγοί του νησιού παρουσιάζονται μαζί με προτάσεις κρασιών που αξίζει να αναζητήσετε, κάποια μάλιστα είναι καλά κρυμμένα μυστικά.

Ο Mark Andrew MW από το Noble Rot που προλογίζει το βιβλίο, γράφει ” σαν οποιαδήποτε άλλη σπουδαία οινική περιοχή, υπάρχουν πολλά προς ανακάλυψη μόλις δούμε κάτω από την επιφάνεια, οπότε βοηθάει να υπάρχει ένας διασκεδαστικός και καλά ενημερωμένος οδηγός. Αυτό το βιβλίο είναι και τα δύο. Μέσα από τακτικές επισκέψεις στη Σαντορίνη – σκληρή δουλειά, που κάποιος πρέπει να την κάνει – ο Γιάννης έχει γίνει η αυθεντία στην ιστορία, τις ποικιλίες, τους ανθρώπους, τα μέρη και τις τεχνικές πίσω από τα κρασιά, για να μην αναφέρουμε τις φιάλες που αγοράζουμε, καταναλώνουμε ή φυλάμε για μια ειδική περίσταση. Είναι αυτή η βαθιά κατανόηση που αντανακλάται στις σελίδες του βιβλίου και θα μεταφέρει εσάς και τον ουρανίσκο σας σε αυτό το απίστευτο μέρος. Απολαύστε τη θέα!”

Σχετικά με τον Συγγραφέα:

Ο Γιάννης Καρακασής MW έγινε Master of Wine το 2015. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Το ηλεκτρονικό βιβλίο «The Vineyards and Wines of Greece» 2017 (Αγγλική έκδοση) και «Τα Φυσικά κρασιά στην Ελλάδα», το οποίο δημοσιεύθηκε το 2018. Ο Γιάννης είναι σύμβουλος οίνου σε εστιατόρια, στα Katikies Hotels και είναι συνιδρυτής της σχολής First Growth Wine School στην Κύπρο. Είναι επίσης ιδρυτής των 50 Great Greek Wines.

 

Το βιβλίο θα διατίθεται για αγορά από τα παρακάτω σημεία:

Ηλεκτρονικά από το Mr. Vertigo και το greatgreekwines.com.

Αθήνα: Mr. Vertigo (Φιλικής Εταιρείας 15, Κολωνάκι)

Θεσσαλονίκη: Moby Dick or the Whale (Μορκεντάου 5, 54622)

Κρήτη: Moby Dick or the Whale (Ανδρέα Δικωνύμου, Χανιά)

Σαντορίνη/Mύκονο: Selene Restaurant και τα ξενοδοχεία του ομίλου Katikies. Από τα οινοποιεία στη Σαντορίνη.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το έργο HEVA - Ήρωες της ηφαιστειακής γεωργίας της Ευρώπης φτάνει στο τέλος της: τρία χρόνια μετά την ανάκαμψη από τον Covid, η εκστρατεία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

REPORTS

12 παραγωγοί της Μεσσηνίας, με όχημα το στρατηγικό έργο Messinia Terroirs, ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα και παίρνουν τη θέση τους στον 21ο Χάρτη των...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Η επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει φέρει σε εγρήγορση τη γαλλική οινοβιομηχανία, υπενθυμίζοντας με ανησυχία τις επιπτώσεις του λεγόμενου...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...