Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

ΒΑΒΕΛοίνος Ροζέ, σομόν ανταύγειες και δροσιά Αιγαίου σε ένα ποτήρι

Το ξημέρωμα της Σάμου, έχει αυτό το εκπληκτικό χρώμα που λαμπυρίζει σε κάθε σταγόνα του υπέροχου σαμιώτικου ροζέ κρασιού «ΒΑΒΕΛοίνος».

Δεν είναι απλά ένα ακόμη εύγευστο ροζέ. Είναι ένα ταξίδι στις αισθήσεις, με μια ιστορία αγάπης και κόπου, που ξεκινάει από τους αμπελώνες ξερολιθιάς και τους χαρισματικούς αμπελοκαλλιεργητές του νησιού.

Οι ποικιλίες Αυγουστιάτης, Φωκιανό και Μοσχάτο ισορροπούν πάνω στις αχτίδες του ήλιου που μέστωσε τις ρόγες τους, φέρνοντας στον νου τις μυρωδιές ενός ολάνθιστου κήπου. Καθώς το φως πέφτει πάνω στο ποτήρι, αποκαλύπτεται το απαλό σομόν χρώμα με τις νεανικές βιολετί ανταύγειες, σαν το πρώτο φως του καλοκαιριού με τον ήλιο να στραφταλίζει στη γαλάζια θάλασσα του Αιγαίου.

Φέρνεις το ποτήρι στη μύτη και αμέσως σε τυλίγει ένα σύνθετο, γοητευτικό άρωμα. Αγριοκέρασα και λεμονανθοί πρωταγωνιστούν, υφαίνοντας ένα πέπλο φρεσκάδας και ζωντάνιας. Είναι σαν μια βόλτα σε έναν κήπο όπου κάθε άρωμα αναδύεται έντονο και καθαρό.

Κάθε γουλιά και μια έκπληξη: Ένα ενδιαφέρον ροζέ, ισορροπημένο, πλούσιο, δροσερό. Νότες από πρώιμα καλοκαιρινά φρούτα και πράσινο λεμόνι ξυπνούν τον ουρανίσκο. Η εκπληκτική οξύτητα του σπάνιου Αυγουστιάτη προσφέρει ένα πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασου και καρπουζιού, δίνοντας μια ζωηράδα που σε παρασύρει. Το σώμα του είναι τόσο καλά δομημένο, που αφήνει αίσθηση πληρότητας χωρίς να κουράζει.

Και στο τέλος, η επίγευση: Μακρά, με μια διακριτική αίσθηση λάιμ που ισορροπεί τέλεια τη γλυκύτητα του ημίξηρου. Είναι σαν υπόσχεση αγάπης, σαν ανάπαυλα καλοκαιρινής ραστώνης, σα μια ανάμνηση που χαράσσεται ανεξίτηλα και συνεχίζει να μένει ζωντανή σε όλη σου τη ζωή.

ΒΑΒΕΛοίνος ροζέ: Δεν είναι απλά ένα κρασί, είναι το πρώτο φως της καλοκαιρινής μέρας μέσα σε ποτήρι, μια πρόσκληση να ανακαλύψεις τις ομορφιές της φύσης μέσα από τις αισθήσεις. Είναι η ιστορία της γης, του ήλιου και της ανθρώπινης αφοσίωσης στην ποιότητα.

Με σεβασμό στην παράδοση και το βλέμμα του στο μέλλον, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου επενδύει στη δημιουργία κρασιών που τιμούν τον τόπο καταγωγής τους και αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής αμπελουργίας. Κρασιά που δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις, αλλά αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα.

Αυτό το ροζέ είναι πολλά περισσότερα από ένα καλοκαιρινό κρασί. Είναι ένα κάλεσμα να γνωρίσεις – ή να ξαναγαπήσεις –την ομορφιά της απλότητας…

Προτεινόμενοι γευστικοί συνδυασμοί:

Σερβίρεται απολαυστικά στους 8-10ο C είτε ως απεριτίφ είτε συνδυασμένο με σολομό και οστρακόδερμα, μαγειρεμένα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκι. Top συνδυασμός η μπουγιαμπέζ από ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν ή τσίλι. Δοκιμάστε το και με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, sushi, carpaccio, ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες. Μπορεί εύκολα να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια και δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες. Συνταιριάζει σε παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι. Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, κατσικίσιο), springrolls, όλες τις τάρτες φρούτων και φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...

REPORTS

Με απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτό το αίτημα για την τροποποίηση των προδιαγραφών του...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν την Πέμπτη 21 Αυγούστου το πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν, με την...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τον συστηματικό έλεγχο των βοτρύων για πιθανή παρουσία όψιμης προσβολής κρυπτοβλάβών ή άλλων λεπιδόπτερων συνιστά στους αμπελοκαλλιεργητές το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της...

REPORTS

Η Ισπανική συγκομιδή αναμένεται να είναι περίπου 38 εκατομμύρια εκατόλιτρα, ισοδύναμη με την περσινή, την ώρα που στην Πορτογαλία εκτιμάται πτώση της τάξεως του...

REPORTS

Άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ προκειμένου να εξαιρεθεί το κρασί από τους δασμούς ύψους 15% που προβλέπει η εμπορική συμφωνία των δύο...

REPORTS

Από την 1η Σεπτεµβρίου έως τις 20 Σεπτεµβρίου 2025 θα ανοίξει η πλατφόρµα αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αµπελώνων που θα αφορούν το έτος...