Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το UC Davis ανακοίνωσε ότι διαθέτει κρασιά που παράγονται από φοιτητές, διδακτικό προσωπικό και άλλα μέλη του διδακτικού προσωπικού για δημόσια πώληση.
Η νέα μη κερδοσκοπική ετικέτα κρασιού του, Hilgard631, ετοιμάζεται εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια και ακολουθεί την αλλαγή του κρατικού νόμου το 2021. Αυτή επιτρέπει στο διάσημο τμήμα αμπελουργίας και οινολογίας να μεταβιβάζει έως και 20.000 γαλόνια κρασιού σε έναν μη κερδοσκοπικό φορέα προς πώληση. Περίπου 500 γαλόνια, δηλαδή σχεδόν 1.900 λίτρα, έχουν εμφιαλωθεί για τα κρασιά του UC Davis που κάνουν το ντεμπούτο τους.
Πιο συγκεκριμένα, οι οίνοι Cabernet Sauvignon και Sauvignon Blanc της Napa Valley, από τις εσοδείες 2020 και 2024 αντίστοιχα, είναι μεταξύ των πρώτων κυκλοφοριών Hilgard631, που παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στο σταθμό Oakville του UC Davis.
Είναι τα πιο ακριβά κρασιά της σειράς προς το παρόν, με το Cabernet να κοστίζει 125 δολάρια και το Sauvignon Blanc 50 δολάρια.
Θα διατίθενται επίσης προς πώληση και άλλα κρασιά, «κατασκευασμένα, σχεδιασμένα και εμφιαλωμένα» από τους φοιτητές της τάξης ανάπτυξης προϊόντων, γνωστής ως VEN 127L.
Αυτά τα κρασιά που φτιάχτηκαν από φοιτητές και παρατίθενται στην ιστοσελίδα Hilgard631 κυμαίνονται από δύο εμφιαλώσεις Oakville Cabernet Sauvignon (40 δολάρια) μέχρι εκείνα που παράγονται στην κομητεία Yolo, συμπεριλαμβανομένου του Petite Sirah (40 δολάρια), καθώς και Albariño, Chardonnay και Sauvignon Blanc (30 δολάρια).
Παράλληλα, τα χρήματα από τις πωλήσεις θα στηρίξουν υποτροφίες φοιτητών, δήλωσε το UC Davis. Πριν από την αλλαγή του νόμου, το κρασί που έφτιαχναν οι φοιτητές έπρεπε να απορρίπτεται.
«Αυτά τα κρασιά αντιπροσωπεύουν τους φοιτητές μας, τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και τη μάθησή τους», δήλωσε ο Ben Montpetit, πρόεδρος του Τμήματος Αμπελουργίας και Οινολογίας. «Από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι, οι φοιτητές μας συμμετέχουν σε κάθε βήμα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Στο VEN 127L, οι φοιτητές οινοποιοί εργάζονται σε ομάδες για να αναπτύξουν ένα κόκκινο και ένα λευκό κρασί, με την καθοδήγηση ενός επαγγελματία συμβούλου.
«Οι φοιτητές μπορούν να συνδέσουν όλα όσα μαθαίνουν, όλη τη χημεία, τους κανονισμούς, το μάρκετινγκ και την ανάμειξη», τόνισε η Leticia Chacón-Rodríguez, οινοποιός και υπεύθυνη του οινοποιείου.
Οι μαθητές σχεδιάζουν επίσης τις δικές τους ετικέτες. Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Bainian Chen σχεδίασε τις ετικέτες των κρασιών Oakville Station, με γνωστά αξιοθέατα της πανεπιστημιούπολης.
«Συνήθως μου αρέσει οι εικόνες μου να είναι πολύ πολύχρωμες, γεμάτες φαντασία», δήλωσε η Chen. «Ήθελα να αφήσω κάτι για το τμήμα αμπελουργίας και οινολογίας».
Εν κατακλείδι, το Hilgard631 είναι μια αναφορά στον πρωτοπόρο εδαφολόγο Dr Eugene Hilgard, ο οποίος ήταν ο πρώτος διευθυντής του Πανεπιστημιακού Γεωργικού Πειραματικού Σταθμού, και η διεύθυνση του UC Davis LEED Platinum Teaching and Research οινοποιείου στην οδό Hilgard lane.
ΠΗΓΗ: decanter.com
