Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Διπλή σημαντική διακρίση για την Οινοποιία Ψαρούλη στον 14ο διεθνή διαγωνισμό BIWC

Με δύο διακρίσεις έφυγε η Οινοποιία Ψαρούλη από τον διεθνή διαγωνισμό οίνου των Βαλκανίων BIWC, η μία εκ των οποίων χρυσή για το Ασύρτικο της εταιρείας. Ασημένιο βραβείο απέσπασε το blend Ασύρτικο-Μαλαγουζιά Ψαρούλη.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνέπειας, της αγάπης για το αμπέλι και της αφοσίωσης στην ποιότητα. Με σεβασμό στο Μεσσηνιακό terroir και συνδυάζοντας την παράδοση με σύγχρονες οινολογικές πρακτικές, τα κρασιά της Οινοποιιας Ψαρούλη ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητα και την πολυπλοκότητά τους.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού των Βαλκανίων-BIWC, είναι μία κορυφαία διοργάνωση για τον οινικό κόσμο των Βαλκανίων, ένας  θεσμός παγκόσμιας εμβέλειας και πλατφόρμα προβολής της ποικιλομορφίας και της αριστείας των κρασιών της περιοχής.

Η 14η φετινή διοργάνωση φιλοξενήθηκε στη Νάουσα (28-30/5), με διεθνή επιτροπή κριτών την οποία αποτελούσαν κορυφαίοι ειδικοί του κρασιού.

Ο διαγωνισμός παραμένει πιστός στις υψηλές του προδιαγραφές, και απονέμει διακρίσεις που αναγνωρίζονται ευρέως από τον κλάδο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο διαγωνισμός συνοδεύτηκε  από ένα παγκόσμιο Συνέδριο «ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ 2040 – Όραμα και Προοπτική» , με στόχο τον σχεδιασμό και τις στρατηγικές ανάπτυξης την επόμενη 15ετία για τον βαλκανικό οινικό τομέα.

 

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την Παρασκευή 1η Αυγούστου ως και τις 15 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί της Πιερίας μέσω της...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Δήμος Παγγαίου παρουσιάζει για πρώτη φορά την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων Οίνοι Παγγαίου | Pageo Wines Tasting, στα πλαίσια του Pageo Fest την...

REPORTS

Φορολογία και δημόσια υγεία. Οι πρωτοβουλίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας διαδέχονται η μία την άλλη και είναι παρόμοιες. Η τελευταία ενθαρρύνει τις χώρες να...

REPORTS

Έντονη αγανάκτηση εκφράζει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος για τον μη περιορισμό των πληθυσμών αγριόχοιρου, που επελαύνει στο νησί και βάζει στόχο καλλιέργειες και αμπελώνες.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κατάθεση ψυχής και όχι ένα απλό προϊόν είναι το τσίπουρο, και ειδικά το παλαιωµένο, σύµφωνα µε τον εµβληµατικό αποσταγµατοποιό Κώστα Τσιλιλή, τον άνθρωπο που...

REPORTS

Kαταρτίστηκε με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Ανδριανού ο Εθνικός Κατάλογος ποικιλιών, υποκειμένων και κλώνων αμπέλου (Vitis L.), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ...

REPORTS

Πήγε, είδε, δοκίμασε και θα μείνει. Ο Αρτέμης Καραμολέγκος προχωρά στην εξαγορά ενός από τα τρία οινοποιεία του Παναγιώτη Δημόπουλου στο Ξινό Νερό της...