Οινοποιείο Κύαθος
Cinsaut Ροζέ
Ροζέ Ξηρό
Το Cinsault σαν ποικιλία δίνει στα χέρια του Οινοποιείου Κύαθος µε έδρα τον Εµµανουήλ Παππά Σερρών έναν ιδιαίτερο ροζέ οίνο ΠΓΕ Σέρρες. Η πρώτη ύλη προέρχεται από αµπελώνα γραµµικό σε αµµοαργιλώδες έδαφος µε µέση στρεµµατική απόδοση 1.100 κιλά. Κατά τη διαδικασία της οινοποίησης τα στέµφυλα παραµένουν µε το χυµό για περίπου 10 ώρες και µόλις ο χυµός αποκτήσει το επιθυµητό χρώµα διαχωρίζεται και συνεχίζεται η αλκοολική ζύµωση όπως και για τα λευκά κρασιά σε ψυχώµενες δεξαµενές. Το τριανταφυλλί µε ιωδίζουσες ανταύγειες κρασί που παράγεται ξεχωρίζει χάρη στον αρωµατικό του χαρακτήρα, µε φρουτώδη µύτη, διακριτική οξύτητα και εκφραστική επίγευση.
Σέρρες
Cinsaut