Αυτό που την καθορίζει είναι το γευστικό της προφίλ που οφείλεται στην επίδραση του αµµοπετρώδους εδάφους, του κρύου κλίµατος και του υψοµέτρου στο οποίο καλλιεργείται. Ο συγκεκριµένος αµπελώνας βρίσκεται στο Κατάφυτο ∆ράµας σε υψόµετρο που φτάνει µέχρι τα 950 µ., σε µία από τις ψυχρότερες περιοχές της χώρας. Το µικρόκλιµά του αλλά και η τεχνογνωσία των ανθρώπων του Κτήµατος, οδηγούν σε µία σπουδαία και ξεχωριστή Μαλαγουζιά, µε καθαρότητα φρούτου και υψηλή οξύτητα. Με το λαµπερό κιτρινοπράσινο χρώµα και τις νότες βοτάνων που αγκαλιάζονται µε λευκά άνθη και λευκόσαρκα φρούτα, προκαλεί τις αισθήσεις. Η παραµονή για τρεις µήνες µε τις οινολάσπες χαρίζει όγκο, δοµή και πολυπλοκότητα και η δροσερή οξύτητα, εξαιρετική φρεσκάδα και διάρκεια. Ένα κρασί που θα ικανοποιήσει ακόµη και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη και θα αποζηµιώσει όσους το παλαιώσουν 2-3 χρόνια.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails
Αν και υπέροχο όταν καταναλωθεί µόνο του, το κρυστάλλινο αυτό λευκό είναι ιδιαίτερα ικανό και στο τραπέζι προσφέροντας εξαιρετικά ταιριάσµατα µε φρέσκες σαλάτες, χορτόπιτες, ζυµαρικά µε θαλασσινά, µικρά ψαράκια και λεµονάτο κοτόπουλο. Απόδειξη του ξεχωριστού χαρακτήρα αποτελούν οι σηµαντικές διακρίσεις και τα βραβεία, που έχει αποσπάσει σε υψηλού κύρους διεθνείς οινικούς διαγωνισµούς.
Κεντρική φωτογραφία: Γιάννης Ζιώρης