Τα σταφύλια της πρώτης ύλης προέρχονται από τους ιδιόκτητους αµπελώνες 5 στρεµµάτων της οικογένειας Νικολάου, τα οποία είναι αποκλειστικά βιολογικής γεωργίας, στην περιοχή Ντουραµάνη µε ηλικία αµπελιών τα 10 έτη. Το επιλεγµένο αµπελοτεµάχιο έχει υπέδαφος ασβεστολιθικό και προσανατολισµό νότιο µε απόδοση περί τα 750 κιλά ανά στρέµµα.
Τα σταφύλια που προορίζονται γι’ αυτό το κρασί συλλέγονται µε το χέρι όταν έχουν φτάσει στο επιθυµητό επίπεδο φαινολικής και αλκοολικής ωρίµανσης.
Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 39 του Winetrails
Στη συνέχεια ψύχονται στους 4ΟC και πραγµατοποιείται κρυοεκχύλιση στους 8ΟC για 12 ώρες. Χρησιµοποιώντας µόνο τον πρόρωγο, λαµβάνει χώρα η αλκοολική ζύµωση σε ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας στους 17Ο C για την ανάδειξη όλου του αρωµατικού χαρακτήρα της ποικιλίας προσθέτοντας ακατέργαστο ρετσίνι από πεύκα.
Η ωρίµανση του κρασιού γίνεται για τρεις µήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια δεύτερης χρήσης.
Η βιολογική (DIO organic certified) και Vegan (Letrina vegan certified) Ρετσίνα 2303 Νικολάου σερβίρεται στους 10οC συνοδεύοντας ιδανικά πιάτα της µεσογειακής κουζίνας.