Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 24 Απριλίου το Wine Club Thessaloniki’96 εξερευνεί το Βιδιανό

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Το Βιδιανό είναι μια λευκή ποικιλία της Κρήτης, από αυτές που θεωρούνται «ανερχόμενες» και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στη λευκή έκφραση των κρασιών της μεγαλονήσου.

Οι εξαιρετικές δυνατότητές του αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Η καλλιέργειά του εντοπίζεται κυρίως κοντά στο Ηράκλειο και σε μικρές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ υπάρχουν και αμπελώνες του πιο ανατολικά, στα Χανιά. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, φυτεύτηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη δίνοντας εξαίρετα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» για το Βιδιανό, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Με οποία θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τυφλά όπως πάντα, γοητευτικά και αντιπροσωπευτικά κρασιά του. Σε συνοδεία με τον καθηγητή Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Μαζί με την ανταλλαγή ευχών σε γιορτινή ατμόσφαιρα για το Πάσχα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Καθώς ολοκληρώνεται ο τρύγος, η φροντίδα του αμπελώνα παραμένει κρίσιμη. Ο περονόσπορος, μία από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες του αμπελιού, μπορεί να παραμείνει ενεργός...

REPORTS

Ο τρύγος 2025 του Οινοποιείο Λυραράκη ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η χρονιά, που δοκίμασε την αντοχή τόσο της γης όσο και των ανθρώπων της, χαρακτηρίστηκε από...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

REPORTS

Συμμετοχή της Εν.Ε.Α.Π. σε Ημερίδες της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Παράνομη διακίνηση και διάθεση αλκοολούχων ποτών στην εσωτερική αγορά, αντιμετώπισή της και επιπτώσεις στην...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Περίπου 100 χρόνια μετά της οινοποιητικής Καμπά στη Μαντινεία, το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής Μπουτάρη από τον όμιλο...

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...