Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Τρεις περιοχές όπου η ποικιλία Riesling αναδεικνύεται και μεγαλουργεί

Το Riesling , το οποίο προέρχεται από την κοιλάδα του Ρήνου της Γερμανίας, έχει βρει μεγάλη απήχηση παγκοσμίως. Αν και πολλοί συνδέουν αυτό το λευκό σταφύλι με γλυκά κρασιά, η φύση του που αλλάζει τη μορφή του σημαίνει ότι μπορεί να παίξει εξίσου εύκολα τον ρόλο του ξηρού και τραγανού apéritif.

Τυπικά η ποικιλία παρουσιάζει υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα, είναι επιβλητική και συχνά αποδίδει αρωματικές νότες από πυρηνόκαρπα φρούτα, εσπεριδοειδή και αγιόκλημα που θα σας πείσουν για μια δοκιμή. Εκτός από την Γερμανία υπάρχουν άλλες τρεις περιοχές στις οποίες αυτή η καταπληκτική λευκή ποικιλία κάνει θαύματα. 

Κοιλάδα του Ρήνου, Γερμανία

Αυστραλία 

Αν και παράγεται στην Τασμανία, τη Δυτική Αυστραλία και τη Βικτώρια, το Riesling από τις κοιλάδες Clare και Eden της Νότιας Αυστραλίας θεωρείται ένα  ποιοτικό σημείο αναφοράς. «Η κοιλάδα Clare δίνει ωραία ξηρά στυλ Riesling – έχουμε υπέροχο καιρό, πολλή ηλιοφάνεια, καθαρούς ουρανούς και έναν αμπελώνα που δεν εκτίθεται σε ρύπους», λέει ο Jeffrey Grosset, ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Grosset Wines . 

Το πιστοποιημένο βιολογικό οινοποιείο παράγει μια τραγανή με αρώματα λεμονιού και λάιμ εκδοχή του Riesling εδώ και τέσσερεις δεκαετίες. 

Ουγγαρία 

Η Ουγγαρία είναι η πέμπτη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία το Riesling είναι η πιο πολύ φυτεμένη ποικιλία μετά τη Γερμανία, την Αλσατία, την Αυστρία και τη Μολδαβία. Για να μην συγχέεται με το Olaszrizling, την ευρέως φυτεμένη τοπική ποικιλία που χρησιμοποιείται κυρίως για χύμα κρασιά, το Riesling της Ουγγαρίας συχνά αποδίδει ποιοτικές εμφιάλωση. 

Φτιαγμένο με σταφύλια που καλλιεργούνται σε όλη τη χώρα, οι διάφορες εμφιαλώσεις και τα μείγματα με βάση το Riesling αποδεικνύονται εξίσου συναρπαστικά. Τα τοπικά στιλ ποικίλουν από ξηρά εμφιαλωμένα που έχουν ζυμωθεί σε δεξαμενές έως αυθόρμητες ζυμώσεις με σταφύλια από παλιά αμπέλια. 

Πολιτεία της Ουάσιγκτον 

Ένα από τα πρώτα σταφύλια που φυτεύτηκαν στην πολιτεία είναι το Riesling, το οποίο πλέον αποτελεί την δεύτερη πιο καλλιεργημένη λευκή ποικιλία της Ουάσιγκτον. Οι παραγωγοί στην κοιλάδα Yakima, στο Ancient Lake και στο Lake Chelan είναι γνωστοί για το στιλ που παράγουν στο οποίο κυριαρχούν αρώματα φρούτων. Σε άλλες περιοχές, οι οινοπαραγωγοί παράγουν ένα παχύρρευστο κρασί με υφή μελιούενώ άλλοι παγώνουν σταφύλια Riesling για την παραγωγή των ice wines . 

Το Chateau Ste. Η Michelle παραμένει ο μεγαλύτερος παραγωγός Riesling παγκοσμίως. Ακολουθούν οι μπουτίκ οινοποιοί, όπως ο Chris Figgins, πρόεδρος και διευθυντής της οινοποιίας των οικογενειών Figgins Family Wine Esta της Walla Walla , ο οποίος προβλέπει έναν ερχόμενο κρασί με στυλ. «Ενώ υπάρχουν πολλά γλυκά έως ξηρά παραδείγματα, πιστεύω πραγματικά ότι το μέλλον ανήκει στα ξηρά Rieslings για τη διαφάνεια και την πολυπλοκότητά τους», λέει. 

Πηγή: winemag

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...

REPORTS

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο και περισσότερο την παγκόσμια βιομηχανία ποτών, με τους παραγωγούς κρασιού, μπύρας, αλκοολούχων ποτών και σάκε να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Rioja, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιστορικές οινικές περιοχές της Ισπανίας, βρίσκεται μπροστά σε ένα φαινομενικά παράδοξο ενδεχόμενο: την ελεγχόμενη μείωση των...

REPORTS

Με ιστορία πάνω από 145 χρόνια και διαρκή αφοσίωση στην ποιότητα, τα Οινοποιεία Μπουτάρη συνεχίζουν να αποδεικνύουν την αξία τους στην παγκόσμια οινική αγορά....

REPORTS

Σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική και προσεγμένη εκδήλωση στο Vintage Wine Bar & Bistrot Athens, στην καρδιά της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε μία μοναδική κάθετη γευστική δοκιμή...

REPORTS

Σε επαυξημένη προσοχή για ασθένειες-εχθρούς στο αμπέλι που ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καλούν τους αμπελουργούς οι Γεωπονικές αρχές των ΔΑΟΚ. Σε προειδοποίηση της...