Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα αποτελέσματα του 10ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων-Oύζου

Πραγματοποιήθηκε στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, o 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων-Oύζου-Gin, παράλληλα με την 24η Διοργάνωση του Διεθνή Διαγωνισμού Οίνων.

Μετά από τρεις ημέρες γευσιγνωσίας και βαθμολογίας των δειγμάτων, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια του  24ου Thessaloniki Wine & Spirits Trophy, με Πρόεδρο του Διαγωνισμού τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine και Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, χωρισμένοι σε 6 επιτροπές, δοκίμασαν 952 δείγματα, εκ των οποίων τα 71 ήταν αποστάγματα αμπελοοινικής προέλευσης, ούζο και τζιν, από την Ελλάδα και την Κύπρο

Φέτος στην 10η διοργάνωση διαγωνισμού αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά προστέθηκαν στον διαγωνισμό των “Αποσταγμάτων” οι κατηγορίες ούζο και gin, για να συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες κατηγορίες “Αποστάγματα Αμπελοοινικής Προελεύσεως” και “Ποτό με βάση αμπελοοινικό απόσταγμα”. Η συγκεκριμένη κατηγορία είχε τη δική της αυτόνομη κριτική επιτροπή με Eπικεφαλής τον κ. Ανδρέα Ματθίδη DipWSET, διευθυντή του WSPC Spirits School.

Eπιτροπή Αποσταγμάτων-Ούζου-Gin:

Ανδρέας Ματθίδης DipWSET – Πρόεδρος

Μερόπη Παπαδοπούλου

Δέσποινα Μπούζα

Στέφανος Κόγιας

Παναγιώτης Φράγκος

Fationa Pupuleku-Associate Judge

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 65% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό απονεμήθηκε μετάλλιο, γεγονός που αποδεικνύει την αναβαθμισμένη ποιότητα των αποσταγμάτων που συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024.

Βραβεύτηκαν 46 αποστάγματα-ούζα-gin από Ελλάδα & Κύπρο. Δόθηκαν 10 χρυσά μετάλλια, 15 ασημένια μετάλλια και 21 χάλκινα μετάλλια

Το καλύτερο απόσταγμα του διαγωνισμού ήταν το «Meteoro Winery Distillery/Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο», της εταιρείας  Τσίνας Βασίλειος & Σία Ο.Ε.

Το καλύτερο ούζο του διαγωνισμού ήταν το «Ούζο Τυρνάβου», του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

REPORTS

Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου 2024, από τις 11:00 έως τις 19:00, το Μικρό–Οινοποιείο Ακριώτου ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...