Χρησιμοποιώντας Semillon και Sauvignon Blanc από τη φετινή σοδειά της Χιλής, το μείγμα των λευκών σταφυλιών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στο οινοποιείο του παραγωγού, δήλωσε ο Sebastian Labbé στο drinks business κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα.
Σχολιάζοντας το εγχείρημα, ο Labbé δήλωσε ότι ο κορυφαίος οινοποιός του Bordeaux και σύμβουλος Eric Boissenot, ο οποίος ήδη συνεργάζεται με τη Santa Rita στο εμβληματικό της Cabernet Sauvignon με το όνομα Casa Real, βοηθάει στο λευκό κρασί, αν και το έργο διαχειρίζεται από τη νέα οινοποιό της Viña Carmen, Ana Maria Cumsille.
Ο Labbé ανέφερε επίσης ότι το στυλ του κρασιού ήταν “εμπνευσμένο” από τα εξαιρετικά λευκά κρασιά του Pessac-Léognan, με ειδική αναφορά στα Château Carbonnieux και το Domaine de Chevalier.
Το μείγμα Sauvignon-Semillon, που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, θα εμφιαλωθεί ως μέρος της σειράς κρασιών Floresta της Santa Rita και θα έχει παρόμοια τιμολόγηση με την τρέχουσα προσφορά, με τις φιάλες να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ £25 και £30.
Εν τω μεταξύ, τα πιο ακριβά λευκά κρασιά της Χιλής φτιάχνονται με Chardonnay, και ως προς αυτό, η Santa Rita δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.
Ο Labbé δήλωσε στο db: “Χρειαζόμαστε ένα λευκό κρασί υψηλής ποιότητας για να συνοδεύσει το Casa Real, αλλά θα το κάνουμε αυτό με Chardonnay.”
Αναμένεται ότι ένα τέτοιο κρασί θα πωλείται περίπου στα £50 όταν κυκλοφορήσει στο μέλλον.