Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ολοένα και πιο υψηλές επιδόσεις για τους οίνους ΠΟΠ Γουµένισσα

Χρονιά υψηλού επιπέδου για τους οίνους ΠΟΠ Γουµένισσα, ήταν το 2022, µε χαρακτηριστικά όπως νεανικότητα, φρεσκάδα, ελπιδοφόρα ρουστίκ πινελιά, ενδιαφέρουσες οξύτητες, απαιτητική οσφρητική δεινότητα και τεράστια πρόοδο στον χαρακτήρα της συγκριτικά µε τα προηγούµενα χρόνια.

Την εκτίµηση αυτή διατύπωσαν τα µέλη της επιτροπής οργανοληπτικού ελέγχου, που ορίστηκε από την Ε∆ΟΑΟ, µετά το πέρας της διαδικασίας οργανοληπτικού ελέγχου και κατάταξης των τοπικών ΠΟΠ οίνων, που πραγµατοποιήθηκε στο οινοποιείο των αδελφών Τάτση στο Κιλκίς. Στη διαδικασία εξετάστηκαν επτά κρασιά από ισάριθµα οινοποιεία και πέρασαν από τον οργανοληπτικό έλεγχο, µε µεγαλύτερο – του µέσου όρου – της βαθµολογίας, επιβεβαιώνοντας για µια ακόµη χρονιά το 2022, πως ικανοποιούν τις πιο υψηλές απαιτήσεις της αγοράς τόσο της εγχώριας, όσο και του εξωτερικού.Η παραγωγή οίνου ΠΟΠ Γουµένισσα διαµορφώθηκε το 2022 σε 164,5 τόνους µε την ποικιλία Ξινόµαυρο να συµµετέχει στη ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ µε  120 τόνους και την ποικιλία Νεγκόσκα µε  43,9 τόνους. Το 2021, η παραγωγή οίνου ΠΟΠ Γουµένισσα είχε διαµορφωθεί σε 105,2 τόνους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...