Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο David Silva αφήνει το ποδόσφαιρο και γίνεται οινοποιός

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, David Silva, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον περασμένο μήνα λόγω τραυματισμού στο γόνατο, και πλέον αισθάνεται έτοιμος να αφοσιωθεί στο οινοποιείο του στην Γκραν Κανάρια.

Ο Silva διοχετεύει την ενέργειά του για να πετύχει το Bodegas Tamerán, ένα οινοποιείο και έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που αγόρασε πριν από τέσσερα χρόνια στο νησί της πατρίδας του, τη Γκραν Κανάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμπελώνας του Silva βρίσκεται σε υψόμετρο 600-700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε πλαγιές με νότιο προσανατολισμό με αμμώδη ηφαιστειακά εδάφη.

Τα κρασιά παρασκευάζονται σύμφωνα με πρακτικές βιολογικής γεωργίας, υπό την καθοδήγηση του οινοπαραγωγού Jonatan Garcia, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του οινοποιείου Suertes del Marques στην Τενερίφη.

Ο Garcia είπε ότι όταν ο ποδοσφαιριστής επικοινώνησε μαζί του, για την δημιουργία του οινοποιείου του, σκέφτηκε ότι ήταν φάρσα.

«Μου έστειλε ένα μήνυμα το 2019, όταν έπαιζε στη Σίτι», ανέφερε ο Garcia. «Μου έδωσε συγχαρητήρια για ένα από τα κρασιά μου που έπινε. Ήμουν τόσο σοκαρισμένος, σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι ψεύτικος λογαριασμός. Αλλά μιλήσαμε και τότε ήταν που αναπτύχθηκε η φιλία μας και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε».

«Μπήκα στο κρασί μέσω του πρώην συμπαίκτη μου και καλού μου φίλου, Sisi, στη Βαλένθια», είπε ο Silva.

«Άρχισα να αγοράζω κρασιά από τη Μαδρίτη που μου έστελναν στο Μάντσεστερ. Μετά γνώρισα τον Jonatan και από εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να έγινε το κλικ. Από εκείνη τη μέρα το μυαλό μου σκεφτόταν μόνο το πόσο καταπληκτικό είναι να ανακαλύπτεις τον κόσμο του κρασιού». Αγόρασα τον αμπελώνα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τότε δεν είχα το κελάρι. Ήταν μόνο τα αμπέλια. Μετά χτίσαμε το κελάρι».

Σύμφωνα με τον Silva, βοήθησε στη συγκομιδή φέτος, μαζεύοντας σταφύλια στον αμπελώνα, που βρίσκεται στο San Bartolomé de Tirajana, στα νοτιοανατολικά της Γκραν Κανάρια.

Τέλος, τα κρασιά του Tamerán εισάγονται από την Indigo Wine στο Λονδίνο, η οποία λέει ότι το οινοποιείο στοχεύει να παράγει «αναζωογονητικά, ορυκτά κρασιά που μιλούν για το μοναδικό μικροκλίμα, τα ηφαιστειακά εδάφη και τα γηγενή σταφύλια του νησιού».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.