Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με χαμηλές αποδόσεις αλλά υψηλή ποιότητα η φετινή σοδειά σαμπάνιας

Η συγκομιδή του 2023 στη Σαμπάνια ξεκίνησε το Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατά την ωρίμανση, η περιοχή αναμένει μια «σοδειά υψηλής ποιότητας».

Αυτό είναι σύμφωνα με την Comité Champagne την εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ανεξάρτητων παραγωγών σαμπάνιας (vignerons) και των Champagne Houses.

Αναλυτικότερα, η Comité επιβεβαίωσε επίσης ένα σύνολο μέγιστης απόδοσης 11.400 kg ανά εκτάριο, μείωση σε σχέση με τα 12.000 kg ανά εκτάριο του περασμένου έτους, πιθανώς για να διατηρήσει τις τιμές υψηλότερες.

Ο Maxime Toubart, πρόεδρος των αμπελουργών και συμπρόεδρος της Comité Champagne, είπε: «Ευτυχώς, το κλίμα ευνόησε επίσης το εξαιρετικό βάρος των τσαμπιών, πάνω από 220 γραμμάρια κατά μέσο όρο, που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στη σαμπάνια. Αυτά τα πολυάριθμα και γενναιόδωρα τσαμπιά θα καταστήσουν δυνατή την επιλογή μόνο εκείνων που βρίσκονται σε τέλεια κατάσταση υγιεινής».

Επιπλέον, χάρη στις ευνοϊκές συνθήκες καλλιέργειας, τα τσαμπιά ζυγίζουν, κατά μέσο όρο, 220 γραμμάρια ρεκόρ για τη σαμπάνια.

Παράλληλα, η πλήρως χειροκίνητη συγκομιδή αναμένεται να καλύψει 34.000 εκτάρια αμπελώνων σαμπάνιας, χρησιμοποιώντας έως και 120.000 εργάτες τις επόμενες εβδομάδες. Ενώ ορισμένοι τομείς έχουν μόλις ξεκινήσει τη συγκομιδή, η πλειοψηφία των αμπελώνων θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουλίου, η αμπελοκαλλιέργεια ήταν ιδιαίτερα υποτονική, με ελάχιστες κρίσεις παγετού, χαλάζι, ωίδιο και ωίδιο.

Τέλος, ο David Chatillon, πρόεδρος των οίκων και συμπρόεδρος της Comité Champagne, πρόσθεσε: «Οι παραγωγοί σαμπάνιας και τα σπίτια θα οργανώσουν τα κυκλώματα συλλογής τους προκειμένου να μαζέψουν σταφύλια υψηλής ποιότητας.

«Χάρη στα πολυάριθμα σταφύλια, ακόμη και μετά τη διαλογή για να διατηρηθούν μόνο τα καλύτερα, όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να φτάσουν εύκολα στη διαθέσιμη απόδοση που ορίζεται στα 11.400 κιλά ανά εκτάριο», ανέφερε χαρακτηρίστηκα ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: harpers.co.uk

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...