Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με αύξηση κατά 8% του χρόνου, η παραγωγή κρασιού στην Πορτογαλία

Η παραγωγή κρασιού στην Πορτογαλία αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% τη σεζόν 2023/2024, σε όγκο 7,4 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, ανακοίνωσε το Instituto da Vinha e do Vinho (IVV)…

Ο όγκος της παραγωγής κρασιού, περίπου 7,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 12% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων εκστρατειών, αναφέρει η IVV σε δήλωση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου, που προέκυψαν από τη διαβούλευση που έγινε με τις αντιπροσωπευτικές περιφερειακές οντότητες, οι περιφέρειες Douro (+10%) και της Λισαβόνας (+10%) είναι αυτές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε όγκο σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία, με αυξήσεις μεγαλύτερη από 100.000 εκατόλιτρα.

Παράλληλα, στην περιοχή του Ντάο «δεν αναμένεται διακύμανση στην παραγωγή», τονίζει το IVV, ενώ στην περιοχή της Μαδέρας η πρόβλεψη δείχνει ελαφρά μείωση (-1%) σε σύγκριση με την εκστρατεία 2022/2023.

Η IVV επισημαίνει επίσης ότι η αύξηση κατά 8% στην παραγωγή κρασιού, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία (2022/2023), οφείλεται στο γεγονός ότι 12 περιφέρειες σημείωσαν αύξηση σε όγκο (εκτόλιτρα).

Τέλος, τα δεδομένα που συλλέγονται από την IVV δείχνουν επίσης ότι, γενικά, τα σταφύλια έχουν «καλή φυτοϋγειονομική κατάσταση», επιτρέποντας, επομένως, να προβλεφθεί μια «καλής ποιότητας παραγωγή», με την επιφύλαξη, ωστόσο, των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν μέχρι τη συγκομιδή, γράφει στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: theportugalnews.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Κοιτώντας προς το 2025, ειδικοί παράγοντες όπως η προσωρινή δημιουργία αποθεμάτων πριν από τις αλλαγές στους δασμούς και οι μεταβαλλόμενες αλυσίδες εφοδιασμού αναμένεται να...