Ο όγκος της παραγωγής κρασιού, περίπου 7,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 12% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων εκστρατειών, αναφέρει η IVV σε δήλωση.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου, που προέκυψαν από τη διαβούλευση που έγινε με τις αντιπροσωπευτικές περιφερειακές οντότητες, οι περιφέρειες Douro (+10%) και της Λισαβόνας (+10%) είναι αυτές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε όγκο σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία, με αυξήσεις μεγαλύτερη από 100.000 εκατόλιτρα.
Παράλληλα, στην περιοχή του Ντάο «δεν αναμένεται διακύμανση στην παραγωγή», τονίζει το IVV, ενώ στην περιοχή της Μαδέρας η πρόβλεψη δείχνει ελαφρά μείωση (-1%) σε σύγκριση με την εκστρατεία 2022/2023.
Η IVV επισημαίνει επίσης ότι η αύξηση κατά 8% στην παραγωγή κρασιού, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία (2022/2023), οφείλεται στο γεγονός ότι 12 περιφέρειες σημείωσαν αύξηση σε όγκο (εκτόλιτρα).
Τέλος, τα δεδομένα που συλλέγονται από την IVV δείχνουν επίσης ότι, γενικά, τα σταφύλια έχουν «καλή φυτοϋγειονομική κατάσταση», επιτρέποντας, επομένως, να προβλεφθεί μια «καλής ποιότητας παραγωγή», με την επιφύλαξη, ωστόσο, των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν μέχρι τη συγκομιδή, γράφει στην ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ: theportugalnews.com