Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριημερίδα διασύνδεσης γαστρονομίας με οίνο στο Αμύνταιο

Το ΙΕΚ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Οινοποιείο Amyntas Wines του Α.Σ.Ε.Π.Α, διοργανώνουν μια εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 18:00, στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου, στην οποία θα παρουσιαστούν γευστικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού υπό τους ήχους του Dj Alex Brown (Αλέξανδρος Μπούρας).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη λήξη μιας Τριημερίδας, με θέμα τη Γαστρονομία και τον Οίνο, όπου οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Αμυνταίου, έχοντας λάβει μια κοινή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της γαστρονομίας και τη διασύνδεση της με την κατανάλωση οίνου, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις γευστικές τους προτάσεις. Η Τριημερίδα (7, 8 & 9 Ιουνίου 2023) απευθύνεται στους καταρτιζόμενους του Δ ΙΕΚ Αμυνταίου των κατευθύνσεων Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας, Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής και Στέλεχος Μηχανογραφημένου λογιστηρίου Φ. Γ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, η εκπαίδευση φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Μια προσέγγιση σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τέσσερα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου (Αρχέγονα Εδάφη, Samos Vin Doux, Samos Anthemi, Samos Nectar) που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό Decanter 2025 έφυγαν με...

REPORTS

Την ευκαιρία να απολαύσουν τις γεύσεις και τα αρώματα των ελληνικών κρασιών είχαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση οινοτουρισμού που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εξωτερικού Γερμανίας...

REPORTS

Η Ελλάδα, αν και διαθέτει περίπου 60 χιλιάδες εκτάρια οινοποιήσιμων ποικιλιών, κατάφερε να ξεχωρίσει με εντυπωσιακό τρόπο στα φετινά βραβεία Decanter World Wine Awards...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανακαλύψτε ένα κρασί που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον μοναδικό χαρακτήρα της Νεμέας. Οι «Τρεις Μάγισσες», ένα εκλεπτυσμένο ροζέ από Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο και...

Διαβάστε επίσης

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στην κορύφωση της έφτασε η πτήση του εντόμου της ευδεμίδας στο αμπέλι, με πτωτική πορεία των συλλήψεων να αναμένεται το επόμενο διάστημα σύμφωνα με...

REPORTS

Η Ειδική Επιτροπή Γεωργίας (SCA) ενέκρινε την Πέμπτη 19 Ιουνίου την εντολή διαπραγμάτευσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ένα πακέτο μέτρων που έχει ως στόχο...

REPORTS

Την υψηλότερη τιμητική αναγνώριση «Best in Show» απέσπασε η Μαλαγουζιά 2024 του Κτήματος Γεροβασιλείου στον διεθνή διαγωνισμό Decanter. Η διάκριση αυτή απονέμεται μόλις στο...

REPORTS

Την οινική ταυτότητα και την σημασία του μεσσηνιακού αμπελώνα ανέδειξε το τρίτο Messinia Terroirs Wine Festival που έλαβε χώρα στον πολυπολιτισμικό χώρο Navarino Agora...