Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα επισήμανσης οίνου e-label Cloud

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/2117, από το Δεκέμβριο του 2023, όλα τα κρασιά που παράγονται στην ΕΕ ή εισάγονται στην ΕΕ είναι υποχρεωτικό να φέρουν στην ετικέτα έναν κωδικό QR, ο οποίος θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα συστατικά του προϊόντος, τη διατροφική δήλωση και τα αλλεργιογόνα. Ένας παρόμοιος κανονισμός για τα οινοπνευματώδη ποτά αναμένεται επίσης να τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Οι παραγωγοί κρασιού πρέπει να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανονισμό προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις. Αυτή η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί κρασιού διαχειρίζονται τις έντυπες και ψηφιακές ετικέτες οίνου.

Η πλατφόρμα e-label cloud (https://www.e-label.cloud) προσφέρει στους οινοποιούς εύχρηστα και αξιόπιστα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιακών ετικετών και την πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων τους.

Αποτελεί το μοναδικό e-labeling εργαλείο παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain για να ενισχύσει την ιχνηλασιμότητα των δεδομένων και να παρέχει προηγμένα επίπεδα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν δυνατότητες για δημιουργία QRs και δυναμική επικαιροποίηση πληροφοριών ηλεκτρονικής ετικέτας, υποστήριξη ευρωπαϊκών γλωσσών, προσαρμογή ηλεκτρονικής ετικέτας στην εταιρική ταυτότητα του οινοποιείου (branding), καθώς και διασύνδεση με την ιστοσελίδα/e-shop του οινοποιείου.

Εκτός της δυνατότητας συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πλατφόρμα e-label cloud επιτρέπει στους οινοποιούς να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ετικέτες ως «κλειδί» για τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του οινοποιείου τους με χρήση συμπληρωματικών εργαλείων της εταιρίας για ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης, διαχείριση προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών, και ανάπτυξη πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του e-label cloud στο https://www.e-label.cloud

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...