Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα επισήμανσης οίνου e-label Cloud

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/2117, από το Δεκέμβριο του 2023, όλα τα κρασιά που παράγονται στην ΕΕ ή εισάγονται στην ΕΕ είναι υποχρεωτικό να φέρουν στην ετικέτα έναν κωδικό QR, ο οποίος θα ενημερώνει τους καταναλωτές για τα συστατικά του προϊόντος, τη διατροφική δήλωση και τα αλλεργιογόνα. Ένας παρόμοιος κανονισμός για τα οινοπνευματώδη ποτά αναμένεται επίσης να τεθεί σύντομα σε ισχύ.

Οι παραγωγοί κρασιού πρέπει να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για να συμμορφωθούν με αυτόν τον κανονισμό προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις. Αυτή η διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού απαιτεί αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί κρασιού διαχειρίζονται τις έντυπες και ψηφιακές ετικέτες οίνου.

Η πλατφόρμα e-label cloud (https://www.e-label.cloud) προσφέρει στους οινοποιούς εύχρηστα και αξιόπιστα ηλεκτρονικά εργαλεία για τη δημιουργία ψηφιακών ετικετών και την πλήρη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων τους.

Αποτελεί το μοναδικό e-labeling εργαλείο παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain για να ενισχύσει την ιχνηλασιμότητα των δεδομένων και να παρέχει προηγμένα επίπεδα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές.

Οι λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνουν δυνατότητες για δημιουργία QRs και δυναμική επικαιροποίηση πληροφοριών ηλεκτρονικής ετικέτας, υποστήριξη ευρωπαϊκών γλωσσών, προσαρμογή ηλεκτρονικής ετικέτας στην εταιρική ταυτότητα του οινοποιείου (branding), καθώς και διασύνδεση με την ιστοσελίδα/e-shop του οινοποιείου.

Εκτός της δυνατότητας συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πλατφόρμα e-label cloud επιτρέπει στους οινοποιούς να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ετικέτες ως «κλειδί» για τον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό του οινοποιείου τους με χρήση συμπληρωματικών εργαλείων της εταιρίας για ανάλυση δεδομένων κατανάλωσης, διαχείριση προγραμμάτων επιβράβευσης πελατών, και ανάπτυξη πωλήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του e-label cloud στο https://www.e-label.cloud

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...