Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Justerini & Brooks σε συνεργασία με τον οινοποιό Raúl Pérez

Ο βρετανικός έμπορος κρασιού Justerini & Brooks κυκλοφόρησε το πρώτο του κρασί συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τον Ισπανό παραγωγό κρασιού Raúl Pérez…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο έμπορος κρασιού είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας του Raúl Pérez στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2018 και η νέα κυκλοφορία είναι το αποκορύφωμα ενός τριετούς έργου, σύμφωνα με τον αγοραστή της Justerini & Brooks, Mark Dearing.

Το μοναδικό κρασί, Ultreia Saint James’s, αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό κόκκινο κρασί του Pérez, Ultreia Saint Jacques (αναφορά στο προσκύνημα του Camino de Santiago, που περνά από το Bierzo) και στην οδό St James’s του Λονδίνου, όπου εδρεύει η Justerini & Brooks.

Πιο συγκεκριμένα, παράγεται από ένα μείγμα Mencia και άλλων γηγενών ποικιλιών σταφυλιού από μερικούς από τους παλαιότερους και πιο διάσημους αμπελώνες του Bierzo, που ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους εδάφους, ηλικίες αμπέλου και υψόμετρο αμπελώνα. Το τελικό κρασί αναμειγνύει μια βάση κρασιών από το χωριό καταγωγής του Pérez, Valtuille de Abajo (68%) από δύο οικόπεδα: Cabanelas (45%), που έχει ανατολική όψη σε αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που φυτεύτηκαν το 1930, και La Vitoriana (23). %), οικόπεδο με βόρειο προσανατολισμό σε υψόμετρο 600μ σε αμμώδη και πετρώδη εδάφη, που φυτεύτηκε το 1881 σε πρωτότυπα υποκείμενα. Το υπόλοιπο 32% προέρχεται από τη λιγότερο γνωστή υποπεριοχή της Valdecañada, μια περιοχή πλούσια σε σχιστόλιθο με μερικούς από τους υψηλότερους αμπελώνες σε υψόμετρο μεταξύ 800-1000 μέτρων.

Όλα τα κρασιά ζυμώθηκαν και υπέστησαν παλαίωση για 15 μήνες σε παλιά ξύλινα βαρέλια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο Raúl είναι διάσημος για τη συνεργατική του προσέγγιση και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την αδιάλυτη, αυθεντική κοσμοθεωρία του για το κρασί και τη θέση του», δήλωσε ο αγοραστής Mark Dearing. «Το πρότζεκτ του Ultreia Saint James έχει ολοκληρωθεί τρία χρόνια και ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να φτιάξουμε ένα κρασί για το οποίο είμαστε όλοι πραγματικά περήφανοι, με έναν από τους μεγαλύτερους οινοποιούς του κόσμου».

Συμπληρωματικά, ο Raúl Pérez περιγράφει το 2020 ως «ευγενικό, ρευστό, γεμάτο vintage με δαντελωτές, πολύ εκλεκτές τανίνες το Saint James’s μπορεί να απολαύσει κανείς στη νεολαία, και φαίνεται ήδη όμορφα, αλλά προσωπικά δεν έχω φτιάξει ποτέ ένα κρασί που δεν θα παλαιώσει για τουλάχιστον ένα δεκαετία. Σε αυτή την περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι το Saint James μπορεί να πάει δύο δεκαετίες σε μπουκάλι».

Το κρασί θα είναι διαθέσιμο στο εστιατόριο Mayfair Hide και στο Edinburgh’s Duck & Waffle στο St James’s, καθώς και στα κρασιά εκτός εμπορίου στα κρασιά Hedonism (RRP: 33,68 για ένα μπουκάλι 75cl ή 71,36 £ για ένα magnum 1,5L).

«Στο Ultreia St James’s, η ισορροπία είναι τέλεια. υπάρχει τόση αγνότητα και γοητευτικά φρούτα και μπορώ ήδη να οραματιστώ να τα συνδυάσω με ένα νέο πιάτο αρνιού στο μενού γευσιγνωσίας μας από τον σεφ Ollie Dabbous», πρόσθεσε ο επικεφαλής σομελιέ του Hide, Julien Sarrasin.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Σε σημαντική πτώση της ζήτησης για εκλεκτούς οίνους στις ΗΠΑ, μια από τις σημαντικότερες αγορές για τους Ευρωπαίους παραγωγούς, έχουν οδηγήσει οι ανακοινώσεις Τραμπ...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στις τάξεις των οινοπαραγωγών αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα εκείνων που είναι… αγκυροβολημένοι σε περιοχές παραγωγής κόκκινου οίνου, είναι οι προτιμήσεις...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...