Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Justerini & Brooks σε συνεργασία με τον οινοποιό Raúl Pérez

Ο βρετανικός έμπορος κρασιού Justerini & Brooks κυκλοφόρησε το πρώτο του κρασί συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας του με τον Ισπανό παραγωγό κρασιού Raúl Pérez…

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο έμπορος κρασιού είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας του Raúl Pérez στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2018 και η νέα κυκλοφορία είναι το αποκορύφωμα ενός τριετούς έργου, σύμφωνα με τον αγοραστή της Justerini & Brooks, Mark Dearing.

Το μοναδικό κρασί, Ultreia Saint James’s, αποτίει φόρο τιμής στο εμβληματικό κόκκινο κρασί του Pérez, Ultreia Saint Jacques (αναφορά στο προσκύνημα του Camino de Santiago, που περνά από το Bierzo) και στην οδό St James’s του Λονδίνου, όπου εδρεύει η Justerini & Brooks.

Πιο συγκεκριμένα, παράγεται από ένα μείγμα Mencia και άλλων γηγενών ποικιλιών σταφυλιού από μερικούς από τους παλαιότερους και πιο διάσημους αμπελώνες του Bierzo, που ενσωματώνουν διαφορετικούς τύπους εδάφους, ηλικίες αμπέλου και υψόμετρο αμπελώνα. Το τελικό κρασί αναμειγνύει μια βάση κρασιών από το χωριό καταγωγής του Pérez, Valtuille de Abajo (68%) από δύο οικόπεδα: Cabanelas (45%), που έχει ανατολική όψη σε αργιλώδη και αμμώδη εδάφη, που φυτεύτηκαν το 1930, και La Vitoriana (23). %), οικόπεδο με βόρειο προσανατολισμό σε υψόμετρο 600μ σε αμμώδη και πετρώδη εδάφη, που φυτεύτηκε το 1881 σε πρωτότυπα υποκείμενα. Το υπόλοιπο 32% προέρχεται από τη λιγότερο γνωστή υποπεριοχή της Valdecañada, μια περιοχή πλούσια σε σχιστόλιθο με μερικούς από τους υψηλότερους αμπελώνες σε υψόμετρο μεταξύ 800-1000 μέτρων.

Όλα τα κρασιά ζυμώθηκαν και υπέστησαν παλαίωση για 15 μήνες σε παλιά ξύλινα βαρέλια, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Ο Raúl είναι διάσημος για τη συνεργατική του προσέγγιση και γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για την αδιάλυτη, αυθεντική κοσμοθεωρία του για το κρασί και τη θέση του», δήλωσε ο αγοραστής Mark Dearing. «Το πρότζεκτ του Ultreia Saint James έχει ολοκληρωθεί τρία χρόνια και ήταν ένα τεράστιο προνόμιο να φτιάξουμε ένα κρασί για το οποίο είμαστε όλοι πραγματικά περήφανοι, με έναν από τους μεγαλύτερους οινοποιούς του κόσμου».

Συμπληρωματικά, ο Raúl Pérez περιγράφει το 2020 ως «ευγενικό, ρευστό, γεμάτο vintage με δαντελωτές, πολύ εκλεκτές τανίνες το Saint James’s μπορεί να απολαύσει κανείς στη νεολαία, και φαίνεται ήδη όμορφα, αλλά προσωπικά δεν έχω φτιάξει ποτέ ένα κρασί που δεν θα παλαιώσει για τουλάχιστον ένα δεκαετία. Σε αυτή την περίπτωση, είμαι βέβαιος ότι το Saint James μπορεί να πάει δύο δεκαετίες σε μπουκάλι».

Το κρασί θα είναι διαθέσιμο στο εστιατόριο Mayfair Hide και στο Edinburgh’s Duck & Waffle στο St James’s, καθώς και στα κρασιά εκτός εμπορίου στα κρασιά Hedonism (RRP: 33,68 για ένα μπουκάλι 75cl ή 71,36 £ για ένα magnum 1,5L).

«Στο Ultreia St James’s, η ισορροπία είναι τέλεια. υπάρχει τόση αγνότητα και γοητευτικά φρούτα και μπορώ ήδη να οραματιστώ να τα συνδυάσω με ένα νέο πιάτο αρνιού στο μενού γευσιγνωσίας μας από τον σεφ Ollie Dabbous», πρόσθεσε ο επικεφαλής σομελιέ του Hide, Julien Sarrasin.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.