Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο κόσμος του εκλεκτού οίνου δεν σταματά να γυρίζει στο κτήμα Κυρ-Γιάννη

«Η καινοτοµία χτίζει την παράδοση» είναι το µότο του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Πράγµατι, και µέσα στο 2022, το αεικίνητο Κτήµα απέδειξε για άλλη µια φορά ότι δεν µένει στα λόγια.

Κατάφερε να ξεχωρίσει όχι µόνο για τις νέες ιδέες του αλλά κυρίως για τον τρόπο που τις υλοποιεί. Θα έλεγε κανείς πως είναι στο DNA της Κυρ-Γιάννη -και του ίδιου του Στέλλιου Μπουτάρη- όχι να εντοπίζει και να υιοθετεί την τάση αλλά να την αναδηµιουργεί.

Ωδή στον οινοτουρισµό

Το οινοτουριστικό κέντρο στο Κτήµα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας πήρε την τελική του µορφή φέτος. Από τη στιγµή που βλέπεις την πινακίδα που σε καλωσορίζει και ενώ ακόµη διασχίζεις τον δρόµο ανάµεσα στον αµπελώνα, νιώθεις ότι θα ζήσεις κάτι µοναδικό. Είναι γεγονός ότι δεν µιλάµε για ένα ακόµη επισκέψιµο οινοποιείο µε εστιατόριο, πωλητήριο, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις.

Στους εξαιρετικά µελετηµένους χώρους του, τίποτα δεν µοιάζει στηµένο ή δήθεν. Ακόµη και όταν επιλέξεις τον µυσταγωγικό χώρο privé γευσιγνωσίας µε θέα στο κελάρι, και έχεις µπροστά σου σπάνιες κάθετες γευσιγνωσιες µε εµβληµατικές για το ελληνικό κρασί ετικέτες όπως η ∆ιάπορος και η Μπλε Αλεπού ή συλλεκτικές εµφιαλώσεις όπως τα δυσεύρετα Crus της Ράµνιστας, υπάρχει διάχυτη µια αίσθηση οικειότητας. Αυτή είναι η αυθεντικότητα του κόσµου της Κυρ-Γιάννη και των ανθρώπων του Κτήµατος.

Η σεφ Κυριακή Φωτοπούλου έχει αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου. Οι βραβευµένες µαγειρικές της ικανότητες και η γνώση της για το κρασί µετουσιώνονται σε έναν κατάλογο πιάτων ή και ειδικών µενού σε απόλυτη αρµονία µε τις ετικέτες Κυρ-Γιάννη.

Ο καλός καιρός φέρνει επιπλέον δράσεις όπως η γιόγκα, µαθήµατα φωτογραφίας, ποδηλατάδες, πεζοπορίες, πικ-νικ αλλά και θερινό σινεµά. Και µέσα στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας του, το Κτήµα Κυρ-Γιάννη υποδέχτηκε περισσότερους από 10.000 φίλους του κρασιού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Nέες οινικές προτάσεις  

Κάθε φορά κάτι καινούργιο και στα κρασιά του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη. Η µεγάλη παράδοση δίνει αυτοπεποίθηση για ουσιαστική καινοτοµία και πειραµατισµό. Το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ», από ένα πολύ µικρό σε έκταση αλλά µεγάλο σε ιστορία αµπελοτεµάχιο στη Γάστρα της Νάουσας, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη. Μόνο 2.400 φιάλες γι’ αυτό το νέο single vineyard ροζέ από νεαρά αµπέλια Ξινόµαυρου, µε ζύµωση και 12µηνη ωρίµανση σε βαρέλια tonneau. Όπως προδίδει το όνοµά του, το «ΑΓΚΑΘΩΤΟ» πάει… κόντρα στην τάση για αέρινα ροζέ, αποτελώντας ένα γαστρονοµικό κρασί µε πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από την 1η Αυγούστου, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλλουν μέγιστο δασμό 15% στα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

REPORTS

Σε απόσταση από τις πραγµατικές ανάγκες της αγοράς και τις προδιαγραφές που υπαγορεύει η διαχείριση ενός ευαίσθητου προϊόντος όπως είναι το κρασί, δείχνει να...

REPORTS

Τα πιο πολύτιμα εμπορικά σήματα μπύρας, ποτών, σαμπάνιας και κρασιού στον κόσμο σημείωσαν συνολική αύξηση της αξίας τους το 2025, σύμφωνα με νέα έκθεση...

REPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται και φέτος υψηλόβαθμα στελέχη του LCBO (Liquor Control Board of Ontario), του μεγαλύτερου εισαγωγικού οργανισμού ποτών παγκοσμίως και μονοπωλίου της επαρχίας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με πρωτεργάτη το ούζο, σε πολλές premium αλλά και καινοτόµες εκδοχές, που κινεί τις ελληνικές εξαγωγές από τον προηγούµενο αιώνα, αλλά και το τσίπουρο,...

REPORTS

Ως αμπελουργός, ο μυθικός βασιλιάς «Αγκαίος» της Σάμου θα εκτιμούσε αναμφίβολα αυτό το αρωματικό και ελαφρύ στο στόμα κόκκινο κρασί από τη νησιωτική ποικιλία...

REPORTS

Η έκθεση «European Wine Market Report 2024» παρουσίασε το 2024 ως µια χρονιά µε άνευ προηγουµένου δυσκολίες για τον ευρωπαϊκό αµπελοοινικό τοµέα, λόγω µιας...

REPORTS

Σταφύλια υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος των αμπελουργικών περιοχών της χώρας προοιωνίζει ο φετινός τρύγος, με τη συγκομιδή για τις πρώιμες ποικιλίες να...