Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην Νάουσα ο όψιμος τρύγος διόρθωσε τις επιπτώσεις των βροχοπτώσεων

Παρά τις βροχοπτώσεις που έπληξαν τον αμπελοοινικό χώρο την φετινή χρονιά, στην Νάουσα οι οινοποιοί αποφάσισαν να αφήσουν τα σταφύλια να ωριμάσουν λίγο παραπάνω, προκειμένου να σώσουν αρώματα και γεύσεις, που πιθανώς θα έχαναν λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η φετινή αμπελοοινική χρονιά αποτέλεσε έκπληξη για πολλές περιοχές τις Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια του έτους οι συνθήκες ήταν ιδανικές, όμως στο τελευταίο στάδιο του αμπελουργικού κύκλου, αυτό της ωρίμασης και πριν τον τρύγο οι βροχοπτώσεις ήταν αρκετές και με μεγάλη διάρκεια, γεγονός που είχε σαν συνέπεια να μην ωριμάσουν πλήρως τα σταφύλια σε σύγκριση με άλλες χρονιές και ο τρύγος να είναι όψιμος.

Οργανοληπτικά η χρονιά εξισορροπήθηκε με την μετάθεση του τρύγου σε μεταγενέστερο χρόνο (περίπου 20 ημερών) λόγω των ικανοποιητικών καιρικών συνθηκών. Η παρουσία χρωστικών στους οίνους είναι εξαιρετική, τα αρώματα και οι τανίνες παραμένουν στην ίδια κατηγορία, ενώ υπάρχουν μεγαλύτερες οξύτητες.

 

ΠΗΓΗ: ΚΕΟΣΟΕ

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νέα εγκατάσταση αποσκοπεί στη διατήρηση της ποιότητας του κρασιού, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για επιλογές με χαμηλότερο αλκοόλ και καινοτόμα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με τα ροζέ κρασιά να κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οινοποιητικές προσπάθειες των τελευταίων ετών στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν ενταθεί, εισάγοντας μάλιστα...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στη Φλωρεντία της Ιταλίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου 2025 το 4ο Greek Wine Day, η μεγαλύτερη γευσιγνωσία ελληνικού κρασιού που διοργανώνεται στη γειτονική...

REPORTS

Σε µια µοναδική σύµπραξη γεύσεων, αρωµάτων και πολιτισµού, τα Οινοποιία Μπουτάρη και το Κτήµα Σεµέλη παρουσίασαν τις νέες τους λευκές ετικέτες στο εµβληµατικό Μουσείο...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.