Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο το 2024 στο Πεκίνο

Ένα κοινό έργο μεταξύ του Cité du Vin de Bordeaux και της Κίνας, το τεράστιο Universal Wine Museum στο Πεκίνο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό το 2024.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Universal Wine Museum δεν προορίζεται να χρησιμεύσει ως αντίγραφο του Cité du Vin de Bordeaux, του προκατόχου του, αλλά ως ένας χώρος προσαρμοσμένος στην κινεζική κουλτούρα και τις δημόσιες συνήθειες.

Όπως είπε ο Philippe Massol, Γενικός Διευθυντής του Cité du Vin, στο actuBordeaux, «Στο Μπορντό, αν και οι πελάτες μας προέρχονται από όλο τον κόσμο, μεγάλο μέρος τους είναι Γάλλοι και έχουν μια οινική κουλτούρα διαφορετική από αυτή των Κινέζων».

Οι προσαρμογές θα δουν ένα μουσείο που είναι λιγότερο «τεχνικό» στην προσέγγισή του, ενώ θα εξακολουθεί να διατηρεί τους δεσμούς του με το Cité du Vin de Bordeaux.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμους δεσμούς, εκθέσεις, εργαστήρια, συνέδρια που θα μπορούσαν να δοθούν εδώ και να μεταδοθούν εκεί», είπε ο Massol.

Το Universal Wine Museum θα εκτείνεται σε περίπου 18.000 m² με την ολοκλήρωσή του, καθιστώντας το το δεύτερο μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο.

«Οι εργασίες ξεκίνησαν και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής προβλέπει το τέλος των μεγάλων έργων τον Δεκέμβριο του 2023, με τα εγκαίνια να προβλέπονται για τον Μάιο του 2024, εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα», δήλωσε ο Jean-Marc Menant, διευθυντής του έργου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, 3500 m² χώρου θα χρησιμοποιηθούν για μόνιμες εκθέσεις. τους τίτλους, «από το αμπέλι στο κρασί», «ιστορία του κρασιού», «το κρασί στον κόσμο», «κρασί και αποστάγματα» και «η τέχνη των ζωντανών κρασιών».

Ένας τεράστιος χώρος έχει διατεθεί για το λιανικό εμπόριο κρασιού, ενώ ένα θέατρο διαλέξεων 450 θέσεων θα φιλοξενεί εκπαιδευτικές ομιλίες.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και το Universal Wine Museum πρόκειται να ανοίξει το 2024.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.