Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινικά αρώματα της Σικελίας σε γευσιγνωσία στο Λονδίνο

Είτε πρόκειται για ηφαιστειακές πλαγιές, βιολογικά κρασιά και γηγενή σταφύλια, πλούσια κόκκινα έως ανοιχτόχρωμα ροζέ και ευαίσθητα λευκά, η Σικελία τα έχει όλα και πολλά άλλα, οπότε εδώ είναι κάποιοι λόγοι γιατί αυτό το νησί πρέπει να βρίσκεται στο ραντάρ κάθε οινόφιλου που επρόκειτο να παραβρεθεί στην πρόσφατη γευσιγνωσία στο Λονδίνο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, προσφέρει στον κόσμο του κρασιού μια τέτοια σειρά από συναρπαστικές επιλογές, σε όλα τα επίπεδα τιμών, και οι δυνατότητές του μόλις αρχίζουν να αξιοποιούνται πλήρως.

Επιπλέον, με τη νέα προστατευόμενη ονομασία προέλευσης  Sicilia DOC, δίνεται η ευκαιρία στις ποικιλίες τις Σικελίας όπως το Nocera και το Nero d’Avola να προωθηθούν σε παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος αυτού, 30 από τους κορυφαίους παραγωγούς της Σικελίας έρχονται στο Λονδίνο την Πέμπτη για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στο εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου, φέρνοντας μαζί τους τη φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία στυλ που προσφέρονται από αυτό το αξιόλογο νησί – ένα αμπελουργικό καταφύγιο στην καρδιά της Μεσογείου Θάλασσα.

Μεταξύ των συναρπαστικών ευκαιριών για τον αγοραστή κρασιού είναι τα όμορφα ισορροπημένα κρασιά όλων των στυλ φτιαγμένα με ανθεκτικά στη θερμότητα γηγενή σταφύλια, μαζί με οικονομικά βιολογικά κρασιά, καθώς και αμίμητες σταγόνες που αξίζουν το κελάρι.

Με το ξηρό, τραχύ, λοφώδες τοπίο και την αρχαία αμπελουργική του κληρονομιά, αυτό είναι ένα μέρος που προσφέρει μια ποικιλία από αυθεντικά κρασιά βιώσιμης παραγωγής που θα ενθουσιάσουν τον οικολογικό και απαιτητικό πότη.

Όχι μόνο η γευσιγνωσία την Πέμπτη προσφέρει στο εμπόριο κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου την ευκαιρία να γευτεί τα καλύτερα από το Sicilia DOC που παράγεται σήμερα, αλλά και μια στιγμιότυπο των δυνατοτήτων του νησιού μέσω ενός masterclass με 12 φανταστικά κρασιά.

 

Fun Facts:

Η Σικελία είναι ο «μεγαλύτερος αμπελώνας» της Ιταλίας που καλύπτει σχεδόν 100.000 εκτάρια, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από την έκταση των φυτεύσεων στη Νέα Ζηλανδία.

Η Σικελία διαθέτει 26.000 εκτάρια πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων, που είναι επίσης ο μεγαλύτερος στην Ιταλία.

Διαθέτει επίσης 42.000 εκτάρια διαχείρισης βιώσιμης σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες, στους οποίους περιλαμβάνεται η απαγόρευση των ζιζανιοκτόνων.

Η Σικελία είναι επίσης μια χώρα με πλαγιές, με το 61% των αμπελώνων σε λόφους και το 24% σε ορεινό έδαφος.

 

Λεπτομέρειες για τη γευσιγνωσία:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, 12:00 – 18:00

Εκκλησία της Αγίας Μαρίας, Marylebone

Wyndham Pl, York St, Λονδίνο W1H 1PQ

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.