Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Για τρύγο στο τέλος του Ιουλίου τα σταφύλια στους γαλλικούς αμπελώνες

Νωρίτερα και από τη χρονιά του 2020 θα κριθεί έτοιμος ο αμπελώνας για τρύγο στη Γαλλία, λόγω αυξημένων θερμοκρασιών το μήνα του Μαϊου.

Ο τρύγος του 2022 προβλέπεται να γίνει νωρίς  στους αμπελώνες της Γαλλίας . «Έπρεπε να αναδιοργανώσουμε όλες τις καλοκαιρινές διακοπές για να είμαστε έτοιμοι για συγκομιδή την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και να διατηρήσουμε το προφίλ θειόλης στα σταφύλια Sauvignon και Muscat petits grains». υπογραμμίζει η Marie David, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής στο συνεταιριστικό οινοποιείο Héraclès στο Codognan, Gard, στη νότια Γαλλία.

Η ίδια, πιστεύει ότι το 2022 θα είναι λίγες μέρες νωρίτερα ακόμη και από τον τρύγο του 2020. Μέχρι τις 17 Ιουνίου, η συντριπτική πλειονότητα των 1.050 εκταρίων αμπελιών του οινοποιείου με αμπέλια είχε περάσει το στάδιο του κλεισίματος του τσαμπιού. «Δεν θα εκπλαγώ να δω τις πρώτες ράγες σταφυλιών να αλλάζουν χρώμα σε περίπου δέκα ημέρες», λέει η David.

Η έκπτυξη των οφθαλμών δεν έγινε ιδιαίτερα νωρίς. «Ο Φεβρουάριος ήταν ζεστός, αλλά ο Μάρτιος ήταν πολύ δροσερός. Επίσης τα αμπέλια δεν έπαθαν ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς γιατί είχαν ετοιμαστεί». Όμως τον Μάιο, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής ήταν 2,5°C πάνω από το μέσο όρο. Ούτε ο περονόσπορος, ούτε ωίδιο, ούτε η μαύρη σήψη έχουν απασχολήσει μέχρι στιγμής. Ο επικεφαλής παραγωγής του οινοποιείου δεν ανησυχεί πολύ για τα παράσιτα. «Βρισκόμαστε σε περιοχή υψηλής πίεσης, αλλά ο καιρός δεν ευνοεί τον σκόρο της αμπέλου και η διαταραχή στα ζευγαρώματα λειτούργησε πολύ καλά».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...