Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Για τρύγο στο τέλος του Ιουλίου τα σταφύλια στους γαλλικούς αμπελώνες

Νωρίτερα και από τη χρονιά του 2020 θα κριθεί έτοιμος ο αμπελώνας για τρύγο στη Γαλλία, λόγω αυξημένων θερμοκρασιών το μήνα του Μαϊου.

Ο τρύγος του 2022 προβλέπεται να γίνει νωρίς  στους αμπελώνες της Γαλλίας . «Έπρεπε να αναδιοργανώσουμε όλες τις καλοκαιρινές διακοπές για να είμαστε έτοιμοι για συγκομιδή την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και να διατηρήσουμε το προφίλ θειόλης στα σταφύλια Sauvignon και Muscat petits grains». υπογραμμίζει η Marie David, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής στο συνεταιριστικό οινοποιείο Héraclès στο Codognan, Gard, στη νότια Γαλλία.

Η ίδια, πιστεύει ότι το 2022 θα είναι λίγες μέρες νωρίτερα ακόμη και από τον τρύγο του 2020. Μέχρι τις 17 Ιουνίου, η συντριπτική πλειονότητα των 1.050 εκταρίων αμπελιών του οινοποιείου με αμπέλια είχε περάσει το στάδιο του κλεισίματος του τσαμπιού. «Δεν θα εκπλαγώ να δω τις πρώτες ράγες σταφυλιών να αλλάζουν χρώμα σε περίπου δέκα ημέρες», λέει η David.

Η έκπτυξη των οφθαλμών δεν έγινε ιδιαίτερα νωρίς. «Ο Φεβρουάριος ήταν ζεστός, αλλά ο Μάρτιος ήταν πολύ δροσερός. Επίσης τα αμπέλια δεν έπαθαν ζημιές από τους ανοιξιάτικους παγετούς γιατί είχαν ετοιμαστεί». Όμως τον Μάιο, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της περιοχής ήταν 2,5°C πάνω από το μέσο όρο. Ούτε ο περονόσπορος, ούτε ωίδιο, ούτε η μαύρη σήψη έχουν απασχολήσει μέχρι στιγμής. Ο επικεφαλής παραγωγής του οινοποιείου δεν ανησυχεί πολύ για τα παράσιτα. «Βρισκόμαστε σε περιοχή υψηλής πίεσης, αλλά ο καιρός δεν ευνοεί τον σκόρο της αμπέλου και η διαταραχή στα ζευγαρώματα λειτούργησε πολύ καλά».

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...