Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα buchette del vino της Φλωρεντίας επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς

Ενώ ένα εστιατόριο της Φλωρεντίας αναγκάστηκε να κλείσει λόγω του Covid, όμως μπόρεσε να κρατήσει ένα μέρος της επιχείρησης ανοιχτό με τη μορφή σερβιρίσματος κρασιού από τα buchette del vino του 17ου αιώνα, ή αλλιώς «τρύπες κρασιού».

Το εστιατόριο ονομάζεται «Babae» και βρίσκεται στην καρδιά της Φλωρεντίας. Με τις δυκσκολίες της πανδημίας, από τις πρώτες κιόλας μέρες αντιμετώπισε μεγάλη πίεση, αλλά τελικά κετάφερε να κρατηθεί ζωντανό από μια ιδέα μικρών παραθύρων, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα.

Τα buchette del vino, ήταν πολύ σημαντικά στη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια της πανούκλας του 1630, καθώς επέτρεπαν την ασφαλή πώληση κρασιού και τροφίμων μέσα αυτών των μικρών παραθύρων που απέκλειαν την πολλή επαφή του πωλητή με τον πελάτη. Στο μικρό αυτό άνοιγμα, κρεμόταν ένα καμπανάκι απ΄όπου ειδοποιούνταν ο πωλητής για το σερβίρισμα.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 180 από αυτά τα «παράθυρα κοινωνικής απομάκρυνσης» που έχουν απομείνει από το 17ο αιώνα, εξυπηρετώντας κόσμο, αλλά και διακοσμώντας όλη την ιταλική πόλη.

Ωστόσο, λίγοι ντόπιοι γνώριζαν την αρχική τους λειτουργία πριν από την πανδημία. Από το lockdown, έχουν προσελκύσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αφού επαναλειτουργούν με τον ίδιο τρόπο τεσσάρων αιώνων πίσω.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η ποιότητα του επώνυµου κρασιού στην Ελλάδα βαίνει βελτιούµενη µε την απήχησή του στις διεθνείς αγορές να αυξάνεται. Ωστόσο, οι οινοποιοί στη χώρα µας...

REPORTS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αναδείχθηκε από την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του με το Στέλλιο Μπουτάρη να αναλαμβάνει την προεδρεία σε...

REPORTS

Μια ομάδα νέων αμπελουργών και οινοποιών, δεύτερης και τρίτης γενιάς από τη Μαντινεία της Αρκαδίας, την ΠΟΠ ζώνη του Μοσχοφίλερου, ένωσαν τις δυνάμεις τους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Μαντινεία, Νεµέα, Σαντορίνη και τώρα Νάουσα. Μια ιδέα που άρχισε να χτίζεται δειλά πριν από µισό αιώνα, έχει εξελιχθεί σε ακµάζουσα επιχείρηση, η οποία...

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...