Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η νέα έκθεση κρασιού της Νότιας Γαλλίας θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ

Η έκθεση Taste Wines from Occitania ανακοίνωσε μια ολοκαίνουργια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα τον Μάιο στο Μονπελιέ, κατά την οποία αγοραστές, έμποροι κρασιών, χονδρέμποροι και σομελιέ καλούνται να (ξανα)ανακαλύψουν τους αμπελώνες και τα κρασιά της περιοχής.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 250 αμπελουργοί, συνεταιριστικά οινοποιεία και διαπραγματευτές από τη Νοτιοδυτική Γαλλία, το Roussillon και το Languedoc, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους εκτιμώμενους 2.000 εμπορικούς επισκέπτες που πρόκειται να παρευρεθούν.

Το διήμερο Dégustez en V.O! θα παρέχει έναν αγωγό δέσμευσης μεταξύ των εκθετών και των εμπορικών αγοραστών, ενώ θα εξετάζει επίσης βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία κρασιού μέσω μιας σειράς συνεδρίων, γευσιγνωσίας και masterclasses.

Ο συγγραφέας και φωτογράφος, Marc Médevielle, ο οποίος έχει αναλάβει να συγκεντρώσει τα συνέδρια και τις γευσιγνωσίες, είπε:

«Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της αλλαγής της θάλασσας που παρατηρείται από τη βιομηχανία κρασιού. Η υπερθέρμανση του πλανήτη υπαγορεύει αλλαγές στους αμπελώνες συγκρίσιμες με αυτές που προκάλεσε η φυλλοξήρα στα τέλη του 19ου αιώνα. Το Μονπελιέ βρισκόταν στο επίκεντρο της αναγέννησης της οινοβιομηχανίας, οδηγώντας την έρευνα και τη μεταφορά εμπειρίας για τους αμπελουργούς που αντιμετώπισαν μια απρόβλεπτη κρίση όπου χρειαζόταν μια επείγουσα αντίδραση. Σε αυτήν την περίπτωση, και χωρίς να επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα πρόσφατα κλιματικά φαινόμενα, έχουμε την ευκαιρία να προγραμματίσουμε εκ των προτέρων και να προλάβουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, ανακαλύπτοντας εκ νέου χαρακτηριστικές ποικιλίες σταφυλιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ξηρασία και τη ζέστη για να παράγουμε κρασιά με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ και πιο εύγεστα. Αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο. Η Occitania έχει έναν κεντρικό ρόλο να παίξει καθώς και το Dégustez en V.O! θα δώσουν την ευκαιρία σε ερευνητές, αμπελουργούς και υπεύθυνους φυτωρίων, για παράδειγμα, να εκφραστούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις κληρονομικές ποικιλίες σταφυλιών».

 

Πηγή: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πιστή στο ετήσιο ραντεβού της, η Central Wine Fair έρχεται τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum...

REPORTS

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Αμπέλου και Οίνου που τιμά τα 100 χρόνια δράσης του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου, και στο πλαίσιο του...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για την διάλεξη «Ποιος είμαι; Γιατί γράφω; Πώς γράφω;».

REPORTS

Οι Αμερικανοί εισαγωγείς κρασιού, οι σομελιέ και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων προετοιμάζονται για την πιθανή επιστροφή των δασμών στο κρασί μετά τις προεδρικές εκλογές στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα πουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου το «ύστατο χαίρε» στον Γιάννη Μπουτάρη, που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων το βράδυ...

REPORTS

Εξεπλάγησαν ευχάριστα οι 15 Γερμανοί σομελιέ και επαγγελματίες του οίνου από την δυναμικότητα και την ποικιλομορφία των terroir της Πελοποννήσου, καθώς μέσα από τις...

REPORTS

Γιατί ευνοούνται οι αμπελουργικές ζώνες Αμυνταίου και Μαντινείας, έναντι της Σαντορίνης; Υπερέχουν οι γηγενείς ποικιλίες, σε σχέση με τις ξενικές; Πώς επηρεάζει η πρωίμιση...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το συνέδριο με θέμα « Η άμπελος και ο οίνος στις Ελληνογαλλικές σχέσεις: 2600 έτη αμοιβαίων επιδράσεων» υπό...