Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σαμιώτικα κρασιά σε πρώτο πλάνο

Mέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021, η εκδήλωση «Αφρός & Νέκταρ» κατάφερε να προβάλει άριστα τις δύο κορυφαίες κατηγορίες κρασιού, τους προδόρπιους και επιδόρπιους οίνους, που συνδέονται με την αρχή και το τέλος του χριστουγεννιάτικου και πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, αλλά και κάθε ξεχωριστού δείπνου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, τα εμβληματικά γλυκά κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου κέρδισαν ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από τους ενθουσιώδεις και φανατικούς οινόφιλους.

Οι επιδόρπιοι οίνοι ανήκουν σε μία από τις δύο κορυφαίες κατηγορίες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση και με τη μεγαλειώδη, μεστή τους γεύση, επισφραγίζουν εξαιρετικά το τέλος ενός δείπνου.

Η Vinetum, γνωστή για τη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών οίνων στον κόσμο, το «Οινόραμα», διοργάνωσε με επιτυχία αυτήν την εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν ετικέτες παγκοσμίου κλάσεως, που κάνουν τη χώρα μας οινικά υπερήφανη.

Ο καλαίσθητος χώρος παρουσίασης των κρασιών της Σάμου, αποτέλεσαν κομβικό σημείο συνάντησης διακεκριμένων sommelier και επαγγελματιών οίνου αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά covid-19, ώστε εκθέτες και επισκέπτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος  η αίθουσα εκκενώθηκε για αερισμό και αποστείρωση ώστε να υποδεχτεί τους απογευματινούς επισκέπτες. Η είσοδος επιτρεπόταν αποκλειστικά σε όσους διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...