Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Όταν τα μάτια του Τζέιμς Μποντ διασταυρώθηκαν με ένα Μπορντώ

Για μία ακόμη φορά ένα μπουκάλι κρασί από την περιοχή του Μπορντώ βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του διάσημου μυστικού πράκτορα.

του Ζήση Πανάγου

Παρότι η Heineken και η Bolinger κατέχουν μέχρι σήμερα την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των αλκοολούχων στις ταινίες του James Bond, όπως και το Vesper Martini, που είναι και το καθιερωμένο ποτό του 007, στην τελευταία ταινία με τίτλο No Time to Die όλα τα φώτα έπεσαν πάνω σε ένα εξαιρετικό Grand Cru Classé A από το Saint-Emilion. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Στην αρχή σχετικά της ταινίας υπάρχει μία σκηνή, όπου ο 007 πηγαίνει να δειπνήσει στο σπίτι του «μυαλού» των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και φίλου του, που ακούει στο όνομα Q. Εκεί λοιπόν, τα μάτια του Μποντ διασταυρώνονται με ένα μπουκάλι Château Angélus, όπου στην συνέχεια σηκώνει για να γεμίσει το ποτήρι του, ενώ ταυτοχρόνως αναδεικνύει και την ετικέτα. Η σκηνή αυτή έδωσε πολύ χρόνο προβολής και παρουσίασης στο συγκεκριμένο κρασί, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλη μάρκα ποτού στην ταινία.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Angélus εμφανίζεται σε ταινία του 007, το πλούσιο αυτό κρασί κατείχε εξέχοντα ρόλο στο Casino Royale του 2006, όταν ο Vesper Lynd και ο Bond πίνουν ένα μπουκάλι από το vintage του Château’s 82 vintage στο τρένο για το Μαυροβούνιο. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του κτήματος του Saint-Emilion, Hubert de Boüard, πλήρωσε για την εναρκτήρια τοποθέτηση σε μπουκάλια και χρήματα, και φημολογείται επίσης ότι είναι φίλος της οικογένειας Μπρόκολι που παρήγαγε τις ταινίες του Bond.

Συμπληρωματικά, o αμπελώνας του Château Angélus βρίσκεται σε ένα φυσικό αμφιθέατρο με θέα τις τρεις εκκλησίες του Saint-Emilion. Παράλληλα, το όραμά του συγκεκριμένου Château, θέτει ως κεντρικό γνώμονα τον άνθρωπο και την ισορροπία του ανθρώπου που περιβάλλεται από τη φύση, προσπαθώντας να φτιάξει κρασιά που η έκφραση και η αντανάκλαση του terroir τους, σέβονται το περιβάλλον τους και εκφράζουν καθαρότητα, λάμψη και ισορροπία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

REPORTS

Το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαΐου 2024, από τις 11:00 έως τις 19:00, το Μικρό–Οινοποιείο Ακριώτου ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...