Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Υποψήφια η Θεσσαλονίκη για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού

Με πρωτοβουλία και υπογραφή της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη, που έχει στο χαρτοφυλάκιο της την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, κατατέθηκε από το υπουργείο Τουρισμού ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Οινοτουρισμού 2024 «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024», με κέντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του.

Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί για την υφυπουργό μέρος του έργου της και του σχεδιασμού της για τις ειδικές μορφές τουρισμού, ένα σημαντικότατο πεδίο δράσης και ανάπτυξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Το παγκόσμιο συνέδριο «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024» θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον οινοτουρισμό.

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.

Μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία, πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια Περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου «UNWTO Global Wine tourism Conference 2024».

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...